Annons

Elever på El- och energiprogrammet driver UF-företag

För första gången på några år har elever på Allvar Gullstrandskolans El- och energiprogram startat UF-företag.
– Vi har två UF-företag igång detta läsår och eleverna driver sina företag inom ramen för sitt gymnasiearbete och kurserna entreprenörskap, service- och reparationsarbete och programmering, berättar läraren Bo Ståhl.

RaBra-UF är ett företag som reparerar el- och elektronikapparater.
–  Oftast köper folk nya produkter när deras gamla går sönder, säger Rasmus Brandt som driver RaBra-UF.
– Vi tar hand om trasiga apparater och försöker reparera dem och sälja vidare. Vi har en hemsida där det går att läsa mer om vår verksamhet.
Rasmus Brandt läser på inriktningen elteknik och ska jobba som installationselektriker och servicetekniker när han blir klar med sin utbildning till sommaren.

Annons
 

Plugins4you-UF heter företaget som drivs av Fredrik Sandberg.
– Vi hjälper unga personer med att utveckla sig själva inom spelvärlden, säger Fredrik Sandberg.
–  De vänder sig till oss för att få hjälp med olika tilläggsprogram som de behöver för sin spelserver. Tilläggsprogram är externa filer som påverkar hur spelservern tänker. Vi gör så att tilläggsprogrammen är öppna så att alla som behöver en specifik sak till sin spelserver kan få det helt utan kostnad. Vi har fått bra feedback och våra kunder har varit nöjda med den hjälp de fått, berättar Fredrik Sandberg.
– Vi använder oss av egna spelservrar för att testa tilläggsprogrammen. Vår enda betalning är att är att vår hemsidas namn ska nämnas på kundens spelserver. Jag slutar min utbildning till sommaren och därefter tänker jag utbilda mig inom spelprogrammering, avslutar  Fredrik Sandberg.

– Vi rekommenderar verkligen andra elever att starta UF-företag. Man lär sig mycket om hur ett företag fungerar och om att hitta lösningar på olika tekniska problem, avslutar de båda sistaårsgymnasisterna.

Läs mer om UF företagen
på www.rabra.net76.net och www.plugins4you.com.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser