Annons

SM-guld i störtlopp till Landskrona

Landskrona Ski Club tillhör som bekant en av tre nominerade till Årets Förening vid den stundande Landskronagalan och för att understryka vilka bravader klubben uträttar knep  Alexander Köll guldmedaljen vid gårdagens SM-störtlopp i Åre. SM-guld i störtlopp till Landskrona, sug på den karamellen.

Det hela kräver dock en förklaring. 24-årige Alexander Köll är uppväxt i österrikiska Matrei men mamma kommer från Landskrona, varför klubbvalet föll sig naturligt. 

Annons
 

Vid det tvådelade störtloppet i Åre tog Alexander Köll guldet med 15 hundradelars marginal framför Fredrik Bauer från Mora.

Den minnesgode sportentusiasten kommer ihåg Alexander Köll från Landskrona Idrottsgala 2011 där han iförd lederhosen och gympaskor tog emot LISA:s ungdomsstipendium.

Det var i samband med detta som han också berättade hur han ”upptäcktes” av det svenska juniorskidlandslaget vid en glaciär i närheten av Matrei. Skåningen hade lånat en landslagsdress av en tidigare landslagsåkare och kom åkande i närheten av landslaget.
Nyfikna ledare undrade vem han var och resten är historia. Killen pratade skånska, höll på BoIS och hade ett svenskt pass. Saken var biff och Alexander Köll tävlar sedan dess för Sverige och Landskrona Ski Club.

SM i Åre fortsätter idag med super-G och naturligtvis hoppas vi att Alexander Köll kan ladda om och uträtta nya stordåd.


2011 tog Alexander Köll (tvåa från höger i bild) emot LISA:S ungdomsstipendium iförd lederhosen.


Alexander Köll vann i augusti Sydafrikas första slalomtävling arrangerad av FIS.


Alexander Köll går från klarhet till klarhet. Foto: Westberg Ski Team.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser