Annons

Landskrona firar Earth Day

Under 2015 kommer förskolor, grundskolor och gymnasieskolor i Landskrona stad att fira Earth Day, en internationell temadag för att uppmärksamma världens miljöproblem. Dagen har sedan starten 1970 firats den 22 april varje år i mer än 192 länder. Landskrona har varit ganska ensamma om att uppmärksamma dagen i Sverige.

Miljöombuden på förskolor,  grundskolor och gymnasieskolor i Landskrona stad har inför årets Earth day planerat att engagera personalen på sina arbetsplaster, att på olika sätt uppmärksamma Earth day. Detta kan ske på olika sätt genom olika teman, grupparbeten eller genom att helt enkelt den 22 april ta en promenad med sina elever i en park och uppmärksamma naturen.

Annons
 

På Allvar Gullstrand gymnasiet kommer man göra följande för att uppmärksamma denna dag:
– Skolan kommer att ha 12 externa föreläsare som berättar om vindkraft och Enercom, Landskrona Energi, Internationellt miljöarbete, transporter, klimathotet, vattenrening med mera., säger Karin Warlin på Allvar Gullstrand gymnasiet.
– Två av dessa föreläsningar blir även öppna för allmänheten och de kommer att vara på Landskrona stadsbibliotek klockan 11:00 och klockan 12:00. Där kommer elever även att ha utställningar om bland annat miljögifter, turism och miljö, miljömärkning och om produkters LCA (Livscykelanalys) på skolan och på stadsbiblioteket.

Förutom utställningarna och föreläsningarna så kommer lektionerna dagen till ära att ha fokus på natur, miljö och hållbar utveckling. Dessutom kommer tävlingen Bästa klimatsångtext/ klimat”rap” att avgöras.
För eleverna på Allvar Gullstrand gymnasiet pågår nu förberedelserna för fullt inför Earth Day.
– Eleverna nu i färd med att kontakta bekanta i så många länder som möjligt, för att fråga om hur de firar Earth Day. De berättar då också om vad vi kommer att göra för att på så sätt sprida det maximalt.

Det är dock inte bara Allvar Gullstrand gymnasiet som är involverade i Earth Day. På stadshuset  kommer de klasser och skolor som vill, ha möjlighet att delta i en utställning där de visar hur de jobbar med natur, miljö och/eller hållbar utveckling.

Flera förskoleklasser i kommunen kommer att delta i en utställning på Landskrona museum där de kommer att visa upp sina projekt inom detta område. Utställningen kommer att finnas i museets kafeteria från 20 april till 17 maj.
– Titta gärna in på Earth Days internationella hemsida där man kan läsa om Landskronaeventet och delta du med, avslutar Karin Warlin.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser