Annons

Ny serverhall byggs vid Energiknuten

Landskrona Energi AB ska bygga sin tredje och största serverhall i Landskrona. Med 60 nya rack fördubblar nästan bolaget sitt utrymme för serveruthyrning.

Idag har Landskrona Energi två mindre serverhallar med totalt 38 rack. Dessa är helt uthyrda sedan ett par år tillbaka. Ökat antal förfrågningar från externa aktörer har därför lett till beslutet om ännu en serverhall i Landskrona.
– Våra kunder efterfrågar hög driftsäkerhet dygnet runt, 365 dagar om året. Vi kommer därför att bygga utifrån den senaste tekniken, och tyngdpunkten för den nya serverhallen ligger på högsta driftsäkerhet och lägsta energiförbrukning, säger stadsnätschef Magnus Sjövik på Landskrona Energi.

Annons
 

Den nya serverhallen ska byggas i Landskrona Energis befintliga lokaler vid kraftvärmeverket Energiknuten, ett område som är bemannat alla timmar på dygnet.
– Vi kommer även att installera solceller i anslutning till serverhallen, som kan ge ett bidrag till elförsörjningen, säger projektledare Christer Danielsson på Landskrona Energi.

Den totala investeringen beräknas till cirka 15 miljoner kronor och totalentreprenaden utförs av Enaco Sverige AB. Redan inom de närmsta veckorna planerar man att påbörja arbetet för att kunna vara klara i höst.

Tack vare Landskronas geografiska läge ser man staden som en intressant knutpunkt för datatrafik.
– Landskronas stadsnät är rankat som ett av de främsta i landet och vi arbetar väldigt målmedvetet med fiberutbyggnaden i kommunen. Att investera i en ny serverhall blir ännu ett sätt att befästa Landskrona som en IT-stad, avslutar Magnus Sjövik.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser