Annons

Ny krögare öppnar Gröna Lyktan

Sedan slutet av januari 2014 har puben och nattklubben Gröna Lyktan på Eriksgatan varit stängd. Men inom en snar framtid öppnar krogen i ny regi. Det är Osman Ekinci som tidigare drev restaurangen på Infarten som kommer att öppna i de klassiska lokalerna. – Mitt mål är att öppna den 1 april men allt hänger på när mitt alkoholtillstånd blir klart, säger Osman Ekinci till Landskrona Direkt. De tidigare ägarna blev av med sitt alkoholtillstånd då deras ekonomi inte var i ordning enligt individ- och familjenämnden. Osman Ekinci har dock haft alkoholtillstånd en längre tid innan och är välkänd hos stadens alkoholhandläggare. – Det är inga problem. Allt ska bara bli klart och ibland kan sådana ärenden ta tid, säger han. Att Osman Ekinci ska kunna öppna redan till den 1 april är uteslutet enligt Bo Sörensson, handläggare av alkoholärenden på Landskrona kommun. – Det var väl optimistiskt. Från den dag vi har ansökan i vår hand så tar det cirka två månader, säger Bo Sörensson. Osman Ekinci tror inte att det kommer att öppna någon restaurang ute i Infartens gamla lokaler. – Jag tror inte dom kommer att få plats med någon restaurang där så därför har jag sett mig om efter annat och nu hittat Gröna Lyktan och det är där jag kommer att satsa. Det blir som tidigare en krog och nattklubb men även restaurang. Jag kommer att satsa mer på mat än de tidigare ägarna, avslutar Osman Ekinci.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser