Annons

Nu ska Väster läkas

2007 var det Götenehus tanke att bygga 35 radhus med gatuhuskaraktär på kvarteret Smeden, mellan Timmermansgatan och Fröjdenborgsgatan.
I den första etappen byggdes också 17 bostäder som 1- och 2-planshus. Sen dog marknaden.

Nu har markägaren och den tidigare byggaren Götenehus aviserat att man har för avsikt att  färdigställa även den obebyggda delen av tomten. Därmed ska de boende i kvarteret äntligen få nya grannar och ett färdigbyggt område.
– Det stämmer riktigt, säger en lättad Johan Nilsson, tf stadsbyggnadschef i Landskrona.
  Vi är glada för att Götenehus nu valt att färdigställa området. Vi har sedan ett par veckor haft en dialog med dem om eventuella förändringar i projektet för bättre anpassning till marknaden, de har även själv varit i området och informerat de boende som enligt Götenehus var positiva.

Annons
 

Ännu finns dock inget bygglov inlämnat men det ska var på ingång enligt stadsbyggnadschefen.
–  Götenehus ambition är vad jag senast hört att lämna in bygglov för färdigställandet och då uppföra tio 1-plans radhus (10 st) samt 14 lägenheter i 2-plans hus. Det är såklart efterlängtat att området blir klart. Västerpark och kvarteret Smeden läker stadslandskapet på Väster, understryker Johan Nilsson.

Snart slutsålt i höghuset
I höghuset Västerpark som just nu byggs, ett kvarter bort från Smeden, är intresset stort för att köpa lägenhet. Av de 22 bostadsrätterna som byggs i huset finns i skrivande stund endast tre kvar till försäljning. Byggnaden består av 12 våningar där de sex översta våningarna kommer att bli bostäder i en bostadsrättsförening och de sex understa kommer kommunen att driva ett äldreboende.  Huset kommer stå klart till sommaren 2016.


Sedan bilden togs för ett par veckor sedan har ytterligare två våningar tillkommit på höghuset som när det är färdigt ska bli tolv våningar högt.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser