Annons

Avslappnad klädbutik har öppnat i Borstahusen

Den som tror att det bara är restauranger och fiskhandlare som satsar på Borstahusen får tänka om. Ett exempel på andra näringar i fiskeläget är Borstahusen Clothing som slog upp portarna för ett par veckor sedan. I en källare på Matrosgatan hänger så kallade casualkläder av märken som Ma Strum, LA Martina, Henri Lloyd, Aquascutum och Barbour på rad.
Det är dock via nätet som företaget förväntas slå genom.
– Det är klart att man kan handla här nere direkt men detta är mer typ ett showroom där man kan se en del av det vi säljer. Vi räknar med att den mesta av försäljningen kommer att ske via vår webbshop som har premiär på onsdag, (läs idag) säger Markus Hansson, en av tre delägare.

Casual = Avslappnad

Annons
 

Det rör sig alltså om kläder som förknippas med casualkulturen, en rörelse som började bland fotbollsfans i Liverpool på 1970-talet och som sedan dess har spridit sig över hela världen, framför allt genom just fotbollen. Och så är det fortfarande enligt Markus Hansson.
– Världens bästa modevisning av casualkläder är när England spelar landskamp i fotboll. De engelska supportrarna är störst på casual, säger Markus Hansson men menar att marknaden i Sverige också är stor.
– Det är framför allt supportrarna till Malmö FF, Djurgården och Gais som utmärker sig här på hemmaplan, berättar han vidare.
– Jag vill dock betona att många av våra kunder inte har något med fotboll att göra. Vi säljer helt enkelt kläder av bra kvalitet.

Förutom att Markus Hansson och hans kompanjoner hoppas att Landskronaborna ska hitta till butiken på Matrosgatan så är det alltså beställningar via webbshopen som de hoppas ska bli en succé.
– Jag uppskattar att 75 procent av vår försäljning kommer att ske via nätet och den största marknaden idag är Norge och Storbritannien.

I rummet hänger ett stort antal skjortor, tröjor och jackor men även skor förväntas bli en storsäljare.
– Det är en marknad som växer och vi har en del speciella skor. Ett exempel är så kallade trainers från Adidas som inte vem som helst får sälja och det är vi stolta över, säger Markus Hansson som vet vad han pratar om.
– Jag har jobbat flera år i Köpenhamn med att sälja casualkläder, säger han.

De två övriga delägarna, Fredrik Larsson och Andreas Gefvert, ansvarar för det administrativa samt de tekniska lösningarna med hemsidan och så vidare. Idén kläckte de tre för knappt ett år sedan.
– Vi satt och snackade över en öl på Pumphuset och då föddes ett frö som vi jobbade vidare på. Och nu står vi alltså här, avsluar Markus Hansson.

Borstahusen Clothings hemsida


Markus Hansson tror att en av storsäljarna blir en jacka med inbyggda solglasögon av märket C.P. Company.


Andreas Gefvert visar upp den specialdesignade t-shirten som trycktes upp i samband med att butiken öppnade nyligen.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser