Annons

Stor satsning på fler sommarjobb

Den 31 mars arrangeras en sommarjobbsmässa i Landskrona. Där kommer stadens unga i åldern 18-25 år att få möjlighet att träffa företagare för att på ett enkelt sätt kunna söka sommarjobb. Det är kommunen, Arbetsförmedlingen, Uppstart Landskrona och lokala företag som gör en gemensam satsning på att fler unga ska få sommarjobb.
– Ett sommarjobb är ofta den första kontakten med arbetslivet och ett steg in i vuxenvärlden. Alla minns vi vårt första jobb, stoltheten det gav och känslan av att vara på väg in i vuxenlivet när man tjänat sina första, egna pengar. Vi vill att fler ungdomar ska få ta det steget i Landskrona. Därför gör vi nu en gemensam satsning på fler sommarjobb i Landskrona, säger Torkild Strandberg, kommunstyrelsens ordförande i Landskrona stad.

Drygt 30 företag och organisationer kommer att delta under mässan.
– Sommarjobbsmässan ger också tillfälle för de lokala arbetsgivarna att träffa dagens och morgondagens medarbetare. Det är ett sätt att skapa tillväxt i staden och regionen. Vi ser samarbetet med kommunen och lokala näringslivet som en tydlig framgångsfaktor, säger Mona Mårtensson, arbetsförmedlingschef i Landskrona.
– Det finns få utmaningar som är viktigare än att minska arbetslösheten och bidra till att fler personer har ett arbeta att gå till. Därför är det extra viktigt att våra ungdomar får en chans att nå arbetsmarknaden så fort som möjligt, säger Michael Herbing från Uppstart Landskrona.

Annons
 

Mässan kommer att vara på Östervångsplan 16, vid stationen, den 31 mars klockan 14-18.30. På mässan kommer ungdomarna även att kunna få hjälp att se över sina CV.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser