Annons

Klubben som startades av ungdomar söker nu ungdomar

BK Fram gör ett försök att starta upp ungdomsfotboll igen. Efter att klubben under en dryg tioårsperiod nästan enbart haft seniorfotboll på programmet hoppas Exans vinröda eleganter nu åter kunna locka till sig unga talanger. 
– Vi tänker starta ett ungdomslag för spelare födda 2001-2002, säger Michael Bengtsson, ordförande i BK Fram och tillägger att även ungdomar födda 2003 är välkomna.
– Vi gör detta för att vi känner att detta är en åldersgrupp att satsa på. Det finns bara två lag i stan som har lag i P01. Det bör alltså finnas ungdomar i den åldern över till oss, tror Michael Bengtsson.

Det pratas mycket kallbadhus i Landskrona i dessa dagar.  Det var just på gamla kallbadhuset som ett gäng grabbar i de yngre tonåren sommaren 1934 bildade BK 34. Klubben som senare kom att byta namn till BK Fram. Tio år senare var klubben först med att köra igång skolfotboll i Landskrona något som gjorde att man lyckades knyta till sig unga talangfulla spelare. BK Fram var länge en av stadens ledande ungdomsklubbar där bland annat landslagsmannen och Spanienproffset Joakim Nilsson fostrades.
När sedan IK Wormo gjorde en rejäl ungdomssatsning och skapade sin fina ungdomsavdelning hamnade BK Fram i kölvattnet. Något man nu ska försöka råda bot på.
– Vi  måste göra något för att börja bygga upp vår ungdomsverksamhet igen. Det går inte att bedriva en förening idag med bara seniorverksamhet och förlita sig på att det kommer spelare till oss, säger Michael Bengtsson och bjuder in till den första träningen för det nya P01-laget nu på söndag den 29/3 klockan 13 på Exans konstgräs.
– Alla är hjärtligt välkomna, avslutar Michael Bengtsson.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser