Annons

Wormo fick oavgjort mot seriekonkurrenten

IK Wormo begav sig i lördags till Norrvalla IP för att mäta sig mot seriekonkurrenten Helsingborg östra. Helsingborg tog emot med isande vind och stenhårt konstgräs och när domaren blåste igång var det två taggade lag som möttes. Första kvarten präglades av att båda lagen försökte hitta luckor hos varandra likt två jabbande boxare och denna period avslutades med ett bra skott av Östras Christopher Lindeberg, men IKW- målvakten Borg stod väl placerad och begravde bollen i sina händer. IKW- yttern Martin Baric prövade Östra-målvakten två gånger när han kom igenom på sin kant och avlossade skott, men ingendera lagen lyckades göra mål vare sig på dessa eller andra chanser under den välspelade första halvleken.

I andra halvlek tog IKW över och skapade mycket, men det var Östra som skulle få den bästa möjligheten då domaren lyckades hitta en straff i 50 minuten, vilken var mycket välslagen och 1-0. IKW fortsatte dock att skapa under halvleken, trots att domaren hittade en andra varning på en IKW-spelare och utvisning. I sann förbrödring så menade Östra att IKW skulle få sätta in en annan spelare, vilket godkändes av domaren. IKW pressade på och kom igenom flertalet gånger men Östras målvakt var närapå omutlig i friläge efter friläge. I 60 minuten kom dock kvitteringen på en hörna av IKW och målnick av Filip Welin. Från detta stormade IKW igenom om och om igen, men något lyckat avslut och ledningsmål blev det inte. Östra stack emellan då och då med några farligheter men de avstyrdes av duktigt försvar eller duktige målvakten Borg. Matchen slutade 1-1.

Annons
 

IKW får alltså än en gång baklängesmål på fast situation (straffen…) och det verkar vara så man gör mål på IK Wormo… som får fortsätta träna fasta situationer hemma i Landskrona.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser