Annons

Barockt och folkligt på kammarmusiken

Vid Landskrona kammarmusikförenings konsert förra helgen gästades man av trion Stravaganti. Trion vann första pris i kammarmusikbiennalen  Ung och lovande 2007  och har  sedan turnerat flitigt.
– Konserten vi nu fick lyssna till är planerad för ett framträdande med radioutsändning i Berlin, meddelar Rolf Linné från kammarmusikföreningen.

Tyngdpunkten i Stravagantis repertoir ligger i musik från renässansen och barocken och trion spelar på tidstrogna instrument: blockflöjter, barockgitarr, theorb och viola da gamba. Förutom ensemblespelet  uppvisade var och en även sin eminenta instrumentbehärskning som solister.

Annons
 

Konserten inleddes med musik av de italienska barockmästarna Corelli och Vivaldi. Därefter följde verk från renässansen av mindre kända namn: van Eyck, Matteis och Abel. Musik med folktoner var ett genomgående tema och konserten avslutades med arrangemang av svensk folkmusik. Det var en omväxlande konsert som framfördes med stor musikantisk glädje.

Efter konserten hölls föreningens årsmöte. Styrelsen omvaldes i sin helhet med Cecilia Kraitiss som ordförande. Medlemsavgiften kommer även nästa år att vara 500 kr  och ger inträde till föreningens 7 ordinarie konserter. Pris vid  enstaka konsert för icke medlemmar behålles  på 120 kr liksom fri entré upp till 18 år.

Vid nästa konsert den 12 april får föreningen besök av den världsberömda brittiska stråkkvartetten Brodsky Quartet. Konserten äger som vanligt rum kl. 16 i församlingshemmet .

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser