Annons

Förlust i första kvalmatchen

SST NET Falcons fick kämpa i uppförsbacke under fredagskvällens playoff-match mot Craftstaden. Slutsiffrorna skrevs till 6-8 sedan hemmalaget konstant fått försöka kämpa sig ikapp Oskarshamnslaget.

En övertänd Andie Fleuron blev syndabock sedan han först orsakat en straff vid ställningen 5-6 i slutet av tredje perioden och sedan protesterat mot domslutet och tillskansat sig en utvisning som smålänningarna effektivt utnyttjade och plötsligt var ställningen 5-8 med bara en dryg minut kvar att spela.
Falcons gav dock aldrig upp, utan kämpade in i det sista. Nu gäller det att ladda om för två matcher i Oskarshamn nästa helg. Vinst krävs i båda för att drömmen om allsvenskan ska leva vidare.
– Det är klart vi kommer bita ihop. Vi har alla möjligheter att  vända på detta i Oskarshamn, säger tränare Patric Johansson som menar att det var de små misstagen som kom att avgöra matchen.

Annons
 

– Jag tycker annars att vi gör en helt okej match. Det som ska upp ett par snäpp är dels att minimera misstagen, bli lite effektivare när målchanserna dyker upp, samt kunna ha lite längre anfall. Gör vi det så har vi goda chanser att vända på denna matchserie.

Direkt efter slutsignalen började uppladdningen inför kommande matcher.
– Vi åker till Oskarshamn på lördag morgon och äter middag på plats i Oskarshamn. Därefter har vi en sista genomgång och sen är det match. Efter matchen åker vi till Kalmar där vi bor över och laddar upp inför den avgörande matchen på söndag. Bägge matcherna börjar 16:00, säger Patric Johansson som inte vill höra talas om att det kan vara slut redan efter lördagens match.

Positivt var annars att se att så pass många, inte minst ungdomar, tagit sig ut till idrottshallen en fredagskväll.
– Jag vill passa på att tacka publiken för matchen. Kul att se att så många visar intresse för innebandyn i stan, avslutar Patric Johansson.


Christian Persson gjorde tre mål för Falcons men det räckte inte.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se.


Patric Johansson är tränare för SST NET Falcons herrar och han tror på att hans lag kan vända och vinna mot Craftstaden näste helg.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser