Annons

Chiliodlare i Råga Hörstad internationellt prisad

Sakura Holmqvist kan det där med att odla chili och göra chilisåser. Så duktig är hon att hon vunnit andra pris för sin chilisås Scorpion Inferno i den internationella tävlingen Hot pepper awards i Brooklyn, New York.
– Det känns fantastiskt, säger hon till Landskrona Direkt.

Grunden till såsen är den mycket starka yellow scorpion-chilin.
– Den är mycket stark men god. Det gäller att smaka sig fram, säger hon och tipsar.
– En solklar favorit är chili con carne som man gör på oxkött, typ bringa. Observera att den ska stekas på låg värme i typ fyra timmar. Då är scorpion-chilin perfekt. Men jag brukar vara sparsam med den eftersom jag har barn hemma. Sedan tar jag lite extra på min egen tallrik, säger hon och skrattar.

Annons
 

De som vann Scorpion-kategorin på Hot pepper awards var Lucky Dog Hot Sauce.
– De tillhör världens största producenter av chilisås och har alltid framskjutna placeringar. Så jag är mycket stolt över min andraplats. Faktum är att de som vann kategorin förra året, Fireland Foods, kom trea i år och jag kom alltså före dom och det känns skönt, säger hon.
– Så nu är det bara att experimentera fram nya produkter.

Sakura Holmqvists chili och andra växter drivs upp i ett växthus i Råga Hörstad och hennes företag heter Skånsk Chili.
– I Landskrona kan man i dagsläget köpa mina produkter hos Stefan Pålsson och i Svalöv är det ICA som gäller, säger Sakura Holmqvist.
– Men förhoppnings kommer man i framtiden att hitta mina chilisåser och mina andra produkter i andra butiker, avslutar Sakura Holmqvist.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser