Annons

Blivande stadsbyggnadschefen presenterade sig

Idag var den blivande chefen för stadsbyggnadsförvaltningen, Anna Thott, på plats för att träffa sina blivande arbetskamrater. Hon börjar sitt nya jobb den 1 maj, något som hon ser fram emot med spänning.
– Jag gillar att Landskrona medvetet arbetar med sina utvecklingsfrågor, det lockar mig mycket, säger Anna Thott då hon träffa pressen en stund på måndagseftermiddagen.
– Dessutom har Landskrona ett helt annat läge och, utan att trampa Simrishamn på tårna, så är Landskrona mer stad än Simrishamn där jag närmast kommer ifrån.

Med tanke på att det rådde viss politisk turbulens i Simrishamn så är frågan om hon inte tagit sig ur askan in i elden självklar.
– Jag räds inte turbulens. Jag gillar att jobba i den politiskt styrda organisationen. Att sedan politiker tycker olika är ingen konstigt.

Annons
 

När den nya utvecklingsplanen, som bland annat innefattar att en ny utvecklingschef ska anställas och ha kommunstyrelsens chef Torkild Strandberg (FP) som chef, bryter stadsdirektör Susanne Öström in.
– Jag vill klargöra direkt att det är jag som är chef över Anna Thott. Därom råder inga tvivel. Så därför är denna tillsättning inget konstigt, förklarar hon som är den som också svarat för rekryteringen.

Anna Thott är väl medveten om händelserna men tar det med ro.
– Jag förutsätter att det är vuxna människor vi talar om så den frågan kommer vi säkert att lösa.

Fakta: Anna Thott bor i sitt föräldrahem på Råå, ett hus som hon för övrigt föddes i 1960. Där lever hon med maken Henrik.
Anna Thott, som är utbildad landskapsarkitekt, blev kommundirektör i Simrishamns 2011 och innan dess hade hon under ett par års tid varit samhällsbyggnadschef i samma kommun.
Tidigare har hon arbetat på arkitektkontor samt varit chef för strategisk planering i Helsingborgs stad då hon bland annat jobbade tillsammans med den i december avgående stadsbyggnadschefen Per Fredrik von Platen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser