Annons

Asmundtorp derbysegrade över Wormo

Både Asmundtorp och IK Wormo kunde matcha nära nog ordinarie manskap när man igår ställdes mot varandra i en träningsmatch.  Hemmalaget gick segrande ur striden och slutsiffrorna skrev till 3-2. Här följer en rapport signerad Dick Melin, tränare IK Wormo.

– Matchen i Asmundtorp visade sig bli en riktig holmgång. Inledningsvis var det Wormo som tog hand om spelet och vaskade fram två riktigt bra chanser redan i den första 10-minuersperioden, men tyvärr var avsluten av för dålig kvalitet. AIF stack emellan med något anfall som var farligt, bland annat ett skott precis utanför stolpen. Wormo vaskade fram fler chanser och i 15 minuten trycker kapten Ågren in en hörna direkt (möjligen någon touch) i mål och ledning 0-1. Ungefär en kvart senare tryckte Kim Persson mycket snyggt in 0-2 till gästerna efter fint framspel av nämnde wormokapten. Heder till AIF som fortsatte jobba på och de kom mer och mer in i matchen och skapade ett flertal lägen och några minuter före halvtid gör de också reduceringsmål efter att Wormo varit mycket passiva på en AIF-hörna, 1-2 i halvtid.

Annons
 

– AIF fortsatte i andra halvleken med att styra spelet och redan i 55 minuten kom kvitteringen, återigen på en fast situation (frispark) där Wormo inte orkade rensa undan och där AIF tryckte på bra, 2-2. Nu hade AIF kommandot och Wormo var vilsna och ängsliga i spelet. I detta skede av matchen råkade Wormo dessutom ut för en ny skada då Eric Norén (mycket bra så långt i Wormo) tvingades gå av med en fotskada. AIF fortsatte trycka på och styra och på ytterligare en fast situation (hörna) så missade Wormo återigen i egen box, vilket fick till följd att AIF tog ledningen, 3-2 helt rättvist.

– Tyvärr blev det mycket känslor efter det målet och gruff från båda lagen, då ledningen för respektive lag fick plocka av två spelare var. Matchen slutade seger för AIF, fullt rättvist och Wormo fick åka hem med läxan att träna på fasta situationer defensivt, rapporterar Dick Melin, tränare IK Wormo.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser