Annons

Polen tackade Landskrona

Vid en ceremoni på Polens ambassad i Stockholm överlämnade Polens ambassadör i Stockholm, Wieslaw Tarka, Republiken Polens förtjänstkors i guld till före detta ordförandena i kommunfullmäktige i Landskrona, Gösta Nilsson och Lennart Söderberg. I samband med ceremonin hänvisade ambassadens pressråd Klementyna Mateja till det stora intresse och engagemang Landskrona alltsedan krigsåren visat Polen. – Under de båda fullmäktigeordförandenas ”regeringstid” har sju uppmärksammade utställningar med anknytning till Polen visats i Landskrona. Bland annat världsutställningen 2007 om Solidaritet som bara visades på en plats i varje land. Och senast i höstas kunde landskronaborna se en utställning om den legendariske motståndsmannen Jan Karski, säger Tor Johansson, före detta vice ordförande Svensk-Polska Samfundet Både Gösta Nilsson och Lennart Söderberg har också varit starkt engagerade och pådrivande i det samarbete som etablerats mellan polska Kolobrzeg och Landskrona. – Gösta Nilsson nappade 2003 direkt på dåvarande ambassadörens, Marek Prawda, och min propå om att inleda samarbete med Kolobrzeg, Efter maktskiftet 2006 har Lennart Söderberg med starkt intresse engagerat sig för Kolobrzeg och Polen, säger Tor Johansson vidare. I ceremonin deltog även nuvarande KF-ordföranden Gunlög Stenfelt samt Tor Johanson. – Tyvärr var Gösta Nilsson förhindrad deltaga men hans förtjänstkors togs emot av stolte sonen Håkan Nilsson och dennes familj. Och troligtvis dröjer det inte länge förrän ambassadör Tarka fullföljer traditionen och, liksom sina tre senaste företrädare, kommer på besök till Landskrona, avslutar Tor Johanson.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser