Annons

Kulturskolan till gallerian 2016

Planerna att flytta Kulturskolans samtliga verksamheter till den före detta gallerian i centrala Landskrona har funnits länge och nu är äntligen beslutet taget. Från och med den 1 januari är Kulturskolan hyresgäster i lokalerna. Detta beslöt en enig kommunstyrelse på torsdagen.
Men deras verksamhet kommer inte att kunna köra igång direkt.
– Först måste samtliga lokaler ställas i ordning och det är inte troligt att allt hinner bli klart till nyåret, säger kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg.

Genom att flytta verksamheterna till gallerian får Kulturskolans mer ändamålsenliga lokaler och ett mer tidseffektivt användande av gemensamma resurser.

Annons
 

Förutom Kulturskolan så kommer det att finnas affärsverksamhet i de lokaler som inte hyrs av kommunen.
– Passagen mellan Nygatan och Norra Långgatan vid Citygross kommer åter att öppnas upp och där ska viss handel bedrivas. Förhoppningsvis kommer detta att bli en injektion till folklivet i centrum, säger Torkild Strandberg.

I samband med flytten till gallerian lämnar Kulturskolan sina nuvarande lokaler i den gamla saluhallen och i Folkets Hus. Utbildningsförvaltningen vill behålla saluhallen för annan verksamhet.
– De har planer på ett teknikens hus men vad det innebär rent konkret vet jag inte, säger Torkild Strandberg.

Kommunstyrelsen beslutade också att ta över lokalerna i Folkets hus för att möjliggöra utlokalisering av viss verksamhet från det överbelastade stadshuset.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser