Annons

Ny präst i Landskrona Församling

Från och med den 1 mars och ett halvår framåt har Landskrona Församling en ny vikarierande präst. Det är lantbrukarhustrun och trebarnsmamman Charlotte Winther som närmast kommer från ett vikariat i Kävlinge som nu ska vara präst i Landskrona. Charlotte Winther är nyansställd vikarierande präst i Landskrona församling. Foto: Hjördis Thelander – Mitt missiv år som pastorsadjunkt gjorde jag i Västra Karaby, Dagstorps och Hofterups pastorat. Närmast kommer jag från en tjänst i Kävlinge, ett vikariat på en månad. Jag prästvigdes den 26 januari 2014 så prästyrket är nytt för mig, säger hon och berättar varför hon läste till präst. – Jag hade en stark längtan att studera vidare och kyrkan var en väg i livet. Det svåraste var att ta beslutet att börja studera igen, jag var ju över 40 år. När beslutet väl var taget hade jag inga svårigheter att byta karriär. Tidigare jobbade jag med internutbildning och försäljning, nationellt och internationellt under femton år på TetraPak i Lund. Charlotte Winther är övertygad om att hon kommer att trivas i Landskrona. – Eftersom jag bara arbetat här i några dagar kan jag inte säga så mycket, men det verkar vara trevligt. Jag blev visad runt och fick bland annat se barnverksamheten i Borstahusen, där jag möttes av en glad barngrupp och glada pedagoger som låtit barnen leka med färg med både händer och fötter. När det gäller Landskrona så är jag uppvuxen i Svalöv och då var Landskrona ”stan” som man åkte till för att handla och roa sig. Jag har varit här mycket och har även släkt och vänner i Landskrona, avslutar Charlotte Winther.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser