Annons

BoIS gick back 1,3 miljoner

Inför morgondagens årsmöte presenterar Landskrona BoIS ett minusresultat på cirka 1,3 miljoner kronor för 2014. Det skall jämföras med 2013 års förlust på i runda svängar 400 000 kr.
 – Vi hade budgeterat ett överskott, vilket visade sig vara alltför optimistiskt, säger klubbens ordförande Gabriel Munck och menar att det sportsliga resultatet ger en tydlig återspegling i ekonomin och då inte enbart i den minimala prissumman för den klena placeringen som gjorde att  BoIS trillade ur Superettan.
– Vi tappade 2,3 miljoner i intäkter gentemot 2013, samtidigt som vi och inte lyckades dra ner våra kostnader tillräckligt snabbt. Hälften av detta kan man härleda till sponsorintäkter, resten är publiktapp och annat.

Redan i augusti aviserade BoIS att ekonomin var kärv och klubben genomförde ett flertal åtgärder i syfte att minska kostnaderna, bland annat nerdragningar i kansliorganisationen, där mångårige marknadschefen Johan Nilsson fick sluta.
– Det innebär att vi inför årets säsong hjälps åt i styrelsen med säljbiten samtidigt som vi har Anders Lindfors och Max Lundmark inne på vad vi skulle kunna kalla konsultbasis.

Även kostnader för A-trupp är nu markant reducerade inför 2015.
– Vi har dragit in rejält på spelartruppen även om vi fortfarande har en del heltidare kvar i truppen. De som har jobb att erbjuda är naturligtvis välkomna att höra av sig.

Inför årets säsong är omsättningen nerdragen till 16 Mkr jämfört med 21,3 Mkr 2014.
– Vi kommer att arbeta med målsättningen att uppnå ett nollresultat innevarande år, säger Gabriel Munck och medger samtidigt att klubben nu har tomt i kassakistan.
– Vi står med ett negativt eget kapital.

Annons
 

Frågan är då vad som sker om klubben infriar de högt ställda förhoppningarna och tar steget upp till Superettan med de krav på elitlicens som råder där.
– Då har vi två år på oss att vända siffrorna. Tre om man räknar med i år, säger ordföranden som hellre vill prata om det reservkapital som finns i form av klubbens u-lagsspelare.
 – Att vi har så många duktiga unga spelare i eller nära A-truppen, är mycket glädjande, anser Gabriel Munck och menar att den röda tråd som tidigare funnits på u-sidan nu åter råder. Detta sedan man åter knutit Bernt ”Linkan” Lindgren till sig. Att klubben nu förstärkt och fortsätter att titta på spelare från Balkan ska inte påverka ungdomssatsningen.
– Vi är medvetna om situationen, säger Gabriel Munck och utlovar att spelare från egna leden inte ska komma i kläm.

Kenneth Håkansson blir hedersordförande
Vid morgondagens årsmötet som hålls i restaurangen på Landskrona IP klockan 19:00 kommer enligt valberedningens ordförande Bo Holmqvist inte Kenneth Håkansson och Jac Nepérus att ställa upp för omval till styrelsen.

På förslag från styrelsen uppmanas istället årsmötet att utse Kenneth Håkansson till hedersordförande i föreningen.  Han blir därmed klubbens genom tiderna fjärde hedersordförande. Tidigare har Bror Nilsson, Harry Wibratt och Gabriels far, Claes Munck af Rosenschöld förärats denna hedersbetygelse.

Årsmötet kommer att föreslås en utökning av styrelsen till nio medlemmar. Valberedningens förslag till nya styrelsemedlemmar är: Pernilla Anderberg till vardags personalchef på Huhnseal, de tidigare BoIS-spelarna Tommy Bengtsson och Linus Malmqvist, comeback i styrelsen blir det för den tidigare sekreteraren, Fredrik Lind, som hoppade av så sent som i december ifjol samt Per Eriksson tillvardags på Haldex.
– Vi jobbar sen i kommitter och hjälper på så vis vår klubbchef Patrik Johansson, förklarar Gabriel Munck.

Valberedningen kommer föreslå omval på ordförande Gabriel Munck samt omval på styrelseledamoten Mikael Hjelte.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser