Annons

Vinst för Häljarps damer i sista matchen

Det blev en säker seger för Häljarps innebandydamer mot Malmö i säsongens sista match. Siffrorna skrevs till 5-0 (2-0)(0-0)(3-0). Häljarp har haft förtvivlat svårt att stänga matcherna denna säsong, men äntligen lossnade allt och som det lossnade. Målvaktsspelet var bra Sandra Lindell och Isabella Rothoff delade på matchen och höll nollan. Backarna Therese Henriksson, Jonna Henriksson, Cassie Svensson, Emma Bjällståhl och Emma Nilsson spelade stabilt. Centrarna Anna Pettersson och Malin Svahn låg rätt hela matchen, tror inte något lag i division 2 har bättre centrar än Häljarp. Malin och Anna slutar bägge topp tio i seriens poängliga, men är även viktiga i försvaret givetvis. Våra forwards Emma Pedersen, Erica Johansson, Johanna Johnsson, Lejla dedovic, Kajsa Fridqvist Nimvik och Elin Jönsson spelade klokt både i anfallsspelet men även i försvaret. Första perioden är jämn men det är Häljarp som tar ledningen i slutet av perioden två gånger om. Först gör Erica Johansson 1-0 assisterad av Anna Pettersson, därefter är det dags för Emma Bjällståhl att skicka iväg en projektil från backplats som letar sig in i mål efter föredömligt arbete framför kassen av våra forwards. Andra perioden blir mållös. Tredje perioden, Malmö checkar högt upp men vi var förberedda på detta och spelade enkelt förbi Malmö och kom ofta till anfall. 3-0 gör Therese Henriksson i powerplay assisterad av Anna Pettersson. Matchen avslutas med två riktiga godbitar, 4-0 är klapp-klapp spel mellan Lejla Dedovic och Malin Svahn som serverar Johanna Johnsson som sätter dit bollen. 5-0 kommer efter en show från Malin Svahn, hon gör en dragning som inte finns på denna planet och serverar en av våra bästa målskyttar Emma Pedersen som sätter punkt för kvällen och säsongen.

Sammanfattning: Det har varit två roliga säsonger med Häljarp. Med tanke på att vi aldrig har kunnat spela ihop femmorna, försvaret, uppspel mm gör man det fantastiskt bra. Det har hela tiden varit ett mixtrande och trixande. Många av spelarna har spelat i fler lag än damlaget då blir det svårt att få ihop något riktigt samspel. När man tänker på detta förstår man vilka fantastiska talanger och spelare Häljarp har. Till nästa säsong kommer det bli annorlunda och det skall bli spännande att följa när detta lag får träna ihop ordentligt, hur långt det kan bära. En av mina största uppgifter har varit att få detta lag att förstå hur bra man egentligen är, vi är inte långt från den riktiga toppen när allt klaffar. Förra säsongen kunde vi till och med gått till kval uppåt om man förstått detta. Denna säsong har det varit mycket stolpe ut men vi slutar trots allt en placering bättre i år som sexa. En del plumpar har det varit givetvis med det är bara att glömma.
Något man aldrig kommer glömma däremot och bära med sig alltid är de fantastiska suddenmatcherna mot Åstorp och Landskrona förra säsongen. Denna säsong blir det turneringen i Norge som vi vann samt avslutningen mot Malmö igår.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser