Annons

Tre Landskronakrogar i White Guide

På måndagen kom Sveriges svar på Guide Michelin, White Guide 2015 ut och hela tre krogar inom kommunens gränser är omnämnda. Det är Erikstorp, Pumphuset och Restaurang Ella på Ven som uppmärksammats Dessutom utsågs landskronasonen Daniel Berlins krog på Österlen till landets näst bästa. Precis som tidigare är Landskronakocken Daniel Berlin uppmärksammad med sin krog på Österlen. Daniel är även delägare på Erikstorps Kungsgård och de har i år fått ett omnämnande under kategorin ”God Klass”. ”Vi känner igen den vackert avskalade och naturnära estetiken, det är sällsynt harmoniskt och garanterat en ypperlig omladdningsmiljö för de golfare som är vanliga här”, står det bland annat att läsa i omdömet om Erikstorp. – Jag är jättestolt över alla som sliter på Erikstorp. De gör ett fantastiskt jobb, säger Daniel Berlin vars krog på Österlen blev utnämnd till Sveriges andra bästa. – Det var en överraskning som hette duga, en rejäl injektion inför säsongen, säger stjärnkocken som just kommit hem från White Guide-galan i Stockholm. Även Pumphuset är med i årets White Guide, under rubriken ”Också ett bra ställe”. Om Pumphuset står bland annat ”Råder stiltje och sol kan den närfångade torsken, lammet från Glumslöv, vildanden från Hven och den finfina strömmingen med gott mos och rårörda lingon njutas utomhus. Vid ihärdiga havsvindar är det riktigt mysigt inomhus med tända ljus och sprakande brasa i entrén.” – Det är tredje året i följd vi är med och det är naturligtvis kul och samtidigt ett kvitto på att det vi gör är bra, säger Niclas Lundbldad, delägare och kock på Pumphuset. Det är dock inte bara i Borstahusen som stadens utnämnda krogar finns. Även Restaurang Ella inne på Ven har hamnat i ”God Klass” och det är inte enbart den goda maten som det skrivs om. ”Solnedgången över Själland gör Ellas läge oslagbart, inomhus är inredningen lite oinspirerad men chef’s table och 5-rättersmeny vid det öppna köket är trevligt”. skriver dom bland annat. Samtliga omdömen hittar du på White Guides hemsida. Du vet väl att såväl Erikstorp och Pumphuset finns med i Landskrona Direkts lunchguide?

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser