Annons

Många från Kronan har matchats i helgen

I helgen har Kronan Volleyboll haft inte mindre än 38 spelare och åtta ledare i gång i olika sammanhang. Det har varit allt från från Kidsvolley till seniorseriespel.

Damlaget spelade bortamatch mot IFK Helsingborg B och vann med 3-0. Kronan var det bättre laget hela vägen, även om halva första set var jämnt, men det skiljde minst en klass på lagen.
– Vi spelade runt på alla spelare och alla gjorde bra ifrån sig. Vi fokuserade på att testa lite nya saker, som vi mest kört på träningar tidigare, och det gick bättre och bättre efterhand som matchen gick, säger Marie Saxne för Kronan.
Bäst i laget för dagen var Rakel Nilsson som briljerade med fint försvarsspel och vassa anfall. Kronan hade även fem ungdomslag iväg på Gränsfejd i Ängelholm.

Annons
 

Glädjande är att Kronan åter börjar knyta till sig killar.
– För första gången på mycket länge hade vi ett lag med i en pojkklass (P03). Det spelades riktigt bra volleyboll med tre slag inom laget och anfall, och det fina spelet betalade sig med en silvermedalj efter årets jämnaste final där motståndarna drog längsta strået och vann avgörande set med 17-15. I laget spelade Leo Fjätström, Nils Mellblom, Wilma Olsson och Ida Ekberg.

Samtidigt, i en annan hall i Ängelholm, hade Kronan inte mindre än fyra flicklag med i klassen F01.
– Det var en tuff klass med hela 20 lag och vi drabbades av några sjukdomsavhopp i sista stund. Idag gick inte resultaten vår väg men det var stundtals riktigt bra spel och tjejerna kämpade bra hela dagen, fortsätter Marie Saxne och avslutar med att berätta om de yngsta lirarna.
– I söndags spelades det Kidsvolleyturnering i Lund och där ställde vi upp med ett lag i Level 2. Det var mycket glädje och glada spelare, och som sig bör belönades det med vars en medalj till alla barnen, avslutar Marie Saxne.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser