Annons

Laget (läs kommunen) är större än spelaren (läs stadsdirektören)

Mycket talar för en spännande torsdag. Inte för att det redan ligger fem presskonferenser denna dag, utan för att kommunstyrelsen då har att ta ställning till Treklöverns utvecklingsprogram. Frågan är om stadsdirektör Susanne Öström kommer att finna sig i ett delat ledarskap tillsammans med en utvecklingschef?
Om inte, blir hon då Torkild Strandbergs fjärde kommunchef att lämna posten?
Frågorna är många men några av svaren lär dröja ytterligare några dagar.
I väntan KS-mötet  så ställde vi ett par närliggande frågor till kommunstyrelsen ordförande Torkild Strandberg (FP).

Nuvarande stadsdirektör riktar skarp kritik mot planerna på en utvecklingschef i den form som presenterats. Hon menar att dubbelt ledarskap aldrig är till gagn för en organisation och ser det som en omöjlig konstruktion. Kommer ni att köra över stadsdirektören i frågan?
– Vi har väljarnas uppdrag att driva på den positiva utvecklingen i Landskrona. Detta kommer en utvecklingschef att bidra till. Vi ser ett tilltagande intresse för Landskrona. Det är en huvuduppgift att ta tillvara detta intresse. Några exempel på detta är Norra Borstahusen, Kumlatomten, Lägerplatsen, Biltema, Enercon, Willys och så sent som i fredags Dollarstore på gamla Infarten. Vår plan är tydlig och den ska vi genomföra – målet är tillväxt och investeringar i Landskrona.

Annons
 

Vad kommer det att få för konsekvenser om ni driver genom det så som det är skrivet?
– Kommunstyrelsen behandlar hela vårt utvecklingsprogram på  torsdag. Min förhoppning är naturligtvis att kommunstyrelsen ställer sig bakom detta program för ett starkare Landskrona.

Tanken är att Christian Alexandersson ska tillträda som t.f utvecklingschef. Du sitter själv med i styrelsen för Landskrona Stadsutvecklings AB där Christian är VD. Hur bedömer du att han ska hinna med dubbelarbetet?
– Christian gör ett utmärkt arbete i Landskrona Stadsutveckling. Detta vänder steg för steg centrum och Öster. Uppdraget som tf utvecklingschef är tillfälligt, medan vi rekryterar en permanent ansvarig.

Efter fem års tomrum på posten tillträdde Anna Classon i höstas tjänsten som tillväxt- och näringslivschef för Landskrona stad. Nu planeras ett exploateringsbolag som ska förmå marknadens aktörer att öka sin investeringsnivå i Landskrona. En operativ roll som borde vara klippt och skuren för Anna Classon, eller?
– Detta är inte ”antingen eller” utan ”både och”. Vårt fokus är helt och hållet att driva på och ytterligare öka tempot i den positiva utvecklingen i Landskrona. Det gäller att öka investeringarna i boende, handel, företag och näringsliv i Landskrona. Bara på det sättet kan vi på riktigt komma åt arbetslöshet och bidragsberoende, och göra Landskrona till en riktigt attraktiv stad att leva i, avslutar Torkild Strandberg.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser