Annons

Första kvinnliga ordföranden i Företagarna

Företagarna Landskronas årsmöten brukar inte skilja sig så värst mycket från varandra. Utdelning av gesällbrev brukar vara det mest glädjefulla inslagen men imorgon, tisdag, då Landskronaavdelningen avhåller sitt 137:e årsmöte inträffar något unikt. Då kommer Ina Zachhau, ägare av Hotel Chaplin och vice ordförande i Företagarna Landskrona, att väljas till ordförande, den första kvinnliga i föreningens 137-åriga historia. – Det är inte en dag för tidigt, säger den nuvarande ordföranden Ronny Ahrling som suttit med ordförandeklubban i drygt 20 år. – Ina har varit vice ordförande länge och har visat att hon är klockren för uppdraget. Hon är mycket duktigt och jag hoppas att hon inte bara kommer att fortsätta på den inslagna vägen utan även vidareutveckla föreningen. Ina Zachhau är av naturliga skäl glad. – Nu är jag ju inte vald ännu men visst är det kul att ha fått förtroendet att bli nominerad, säger hon till Landskrona Direkt. Under föreningens 137-åriga historia så har det bara funnits 14 ordföranden. Det betyder att varje ordförande suttit cirka 10 år i genomsnitt. Frågan är om Ina Zachhau kommer att fortsätta traditionen. – Det är en bra fråga, säger hon och skrattar. – Jag vet ju inte om jag kommer att ha superlim på stolen men de som känner mig vet att jag brukar vara trogen mina uppdrag och gå in för dessa till hundra procent. Jag får ta ett år i taget. Efter drygt 20 år tar alltså Ronny Ahrling ett steg tillbaka och hoppar av allt styrelsearbete. Han kommer dock att vara kvar i föreningen. – Jag kommer att bli ålderman, bland annat med uppdraget att kora gesällerna. Det är ett hedersuppdrag som jag ser fram emot att ha, avslutar Ronny Ahrling.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser