Annons

Nya glada BoIS vann

– Unga roolia BoIS, så lätt det för drygt ett decennium sedan.
Nya glada BoIS, börjar nu skymta fram efter år av mungipor vid knäna.
Det var längesen BoIS-spelare sett ut att trivas så bra på plan som man gjort under årets cupspel. Inget undantag på lördagseftermiddagen då första segern kom i cup-gruppspelets sista match.  2-1 till BoIS mot Kristianstad var i underkant och speglar på inget sätt matchen.

Även om resultatet i sig var betydelselöst, båda lagen kunde på förhand inte nå avancemang, så ville man visa seriekollegan att man är att räkna med i år.
I Kristianstad storspelade exempelvis den förre BoIS-målvakten Mirza Selimovic.

Annons
 

BoIS tränare Zvezdan Milosevics 3-5-2-spel börjar sätta sig och när laget nu allt mer blir bekväma med spelsystemet bjuder man också på en publikvänlig och inspirerande anfallsfotboll.
Det enda som uteblev var målen. Avslut och renodlade målchanser fanns det gott om. Exempelvis hade Andrew Stadler en handfull mer eller mindre klara målchanser under första halvlek men Mirza Selimovic var med på noterna och kom ofta ut och gjorde sig stor och täckte av ytorna. Nu var det inte bara amerikanen som borde gjort mål under de första 45 minuterna, Samuel Aziz och pigge Muamet Asanovski hade också vassa avslut som inte resulterade.

Micke Dahlgren klapp-klapp-klapp

Hemvändaren Mikael Dahlgren för dagen i en central roll på mittfältet var planens gigant och hans placerade bredsidor i slutet på de båda halvlekarna var värda ett bättre öde.
– Jag håller med. Micke var riktigt bra idag, säger Zvezdan Milosevic och förklarar målsumpandet med att laget idag kände sig överlägsna.
– Det kan bli så då. Vi var tidigt trygga med att det ordnar sig ändå. Det är klart att vi borde ha vunnit med betydligt större siffror, anser tränaren som dock syntes väldigt nöjd med det värmande spelet.

Kapten Johnny Lundberg bör det också plussas extra för idag.  Från sin centrala roll i trebackslinjen hördes (!)  han styra och ställa med laget på ett minst sagt positivt sätt.

Det skulle dröja till inledning på andra halvlek innan BoIS fick hål på gästerna och då på klassiskt måltjuvsmanér. Muamet Asanovski sticker in bollen till en framstormande Andrew Stadler som så när fått inkassera sin sjätte målsumpning för dagen. Denna gången lyckas dock inte Mirza Selimovic freda sitt mål utan räddningen går via anfallarens benskydd i mål.

Dagens olycksfall i arbetet kommer i den 66:e spelminuten när KFF:s storväxte Albert Ejupi alldeles för enkelt får avancera genom BoIS fem mittfältare. Med ett distinkt och välplacerat långskott går bollen via stolpen och in. Kvitterat.

BoIS gör ett par byte och in kommer ungdomarna Måns Ekvall, Alexander Hyllander Güll och Rasmus Alm. Något som visar sig vara en vitamininjektion. I den 72:a matchminuten svarar Muamet Asanovski för sin andra assist när han på djupet hittar nyinsatte Alexander Hyllander Güll som med knapp styrfart får bollen över linjen. Nu fanns Andrew Stadler på plats för att täcka upp om bollen inte tagit sig över linjen.
– Det är ett mål som naturligtvis tillskrivs Alex, intygar Zvezdan Milosevic.

BoIS-truppen ser som sagt betydligt gladare ut än på länge och naturligtvis spelar Jonas Sandqvists och Mikael Dahlgrens inträdde i omklädningsrummet stor roll.

Ska det målas upp något orosmoln så är det att det så kallade transferfönstret stänger först den siste mars och att Andrew Stadler i samband med detta talat ut i en kvällstidning om att han vill spela i högre sammanhang.
– Andrew har ett år kvar på sitt kontrakt och på inget viss går han och surar. Det återstår naturligtvis att se vad som händer men det finns inga kontakter tagna från andra klubbar, säger BoIS ordförande Gabriel Munck avslutningsvis. 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser