Annons

Häljarps SK utsågs till Årets Kompis i Eldsjälsgalan

Årets Kompis i svenskt föreningsliv är Häljarps SKs tjejlag F16.
Laget tog emot utmärkelsen av artisten Molly Sandén i TV4:s direktsändning av Eldsjälsgalan 2015 under torsdagskvällen.
– De gav mig orken och modet att klara av det här, sa den cancerdrabbade Nellie Larsson om sina lagkamrater i en känslosam intervju med Ingvar Oldsberg på scenen.

När innebandyspelaren Nellie Larsson, 16, drabbades av en hjärntumör blev det oro och förtvivlan i laget. Det började med att hon stannade upp mitt i spelet och var okontaktbar för en stund. När det senare uppdagades att Nellie fått cancer ställde laget upp och stöttade henne.
Tillsammans ägnade de kvällar och helger åt att pärla armband med texten Beat Cancer på. Hittills har de samlat in över 60 000 kronor till Cancerfonden, en insamling som rent av fortsatte bland publiken på plats.
– De har funnits där för mig hela tiden så de förtjänar verkligen det här priset, säger en lycklig Nellie som idag är friskförklarad från cancern.

Annons
 

Och det var glada tjejer i Häljarps SK:s F16-lag som tog emot priset i Gamlestadens Fabriker i Göteborg där Ingvar Oldsberg under torsdagskvällen ledde Eldsjälsgalan.
– Att vara en bra kompis och att ha bra kompisar ger möjlighet till stöd och skapar energi och kraft. Årets kompispris går till ett lag som visar hur man gör skillnad och är en symbol för det viktiga kompisskapet, sa Molly Sandén när hon delade ut priset till tjejerna i laget.

I TV4:s direktsändning var artisterna Jill Johnson och Doug Seegers, Lasse Stefanz, Molly Sandén och Say Lou Lou med och hyllade Häljarps SK, liksom ishockeylandslaget Tre Kronors förbundskapten Pär Mårts och den förra skidskyttestjärnan Helene Ekholm.

Utöver äran att vara Årets Kompis erhöll laget 25 000 kronor.

Eldsjälsgalan är föreningslivets egen gala och arrangeras av föreningsägda Folkspel som för åttonde året i rad sätter strålkastarljuset på de som förtjänar det mest – eldsjälarna i det svenska föreningslivet.

Läs mer:
Häljarpstjejer prisas på Eldsjälsgalan

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser