Annons

DollarStore flyttar in på Infarten

Arbetet med totalrenoveringen av gamla Infarten rullar på. Nu står det klart att Willys får sällskap av lågpriskedjan DollarStore. Sedan tidigare är det klart att Willys öppnar och nu tillkommer 3000 kvm shopping med butiken DollarStore vilka slår upp portarna under hösten 2015. – Varje nytt företag som kommer till stan innebär nya arbetstillfällen. Etableringen kommer att innebära ungefär tio arbetstillfällen. Vi fortsätter att satsa på investeringar i handel, företag och boende. När näringslivet växer är Landskrona på helt rätt väg, säger Torkild Strandberg, kommunstyrelseordförande och Treklöverns övriga kommunalråd nickar instämmande. – Gamla Infarten är en strategiskt välplacerad handelsplats. Det är mycket positivt att den nu åter fylls med handel, säger Birgitta Persson (M) och Mikael Fahlcrantz (MP) tillägger. – Som med alla etableringar hoppas jag att detta ger ringar på vattnet och får oss landskronabor att oftare välja Landskrona när vi ska handla. Fastighetsägaren Mims Invest AB är naturligtvis nöjd med att all butiksyta nu är uthyrd i fastigheten. – Vi ser en framtid i Landskrona och sammantaget investerar vi ungefär 60 miljoner kronor i ett nytt modernt handelscentrum, säger byggnadens fastighetsägare Mårten Mårtensson, VD och ägare till Mims Invest AB. DollarStore startade som grossistfirma och öppnade sin första butik i Billsta utanför Örnsköldsvik 1999. Det är ett familjeföretag som ägs av grundaren Peter Ahlberg som i dag jobbar som VD. I dagsläget har DollarStore 39 butiker framförallt i norra Sverige men fler butiker är på gång. – DollarStore fortsätter sin etablering i södra Sverige och Landskrona är som stad perfekt för oss. Vi tror på Landskrona som ort och vi vet att staden kommer att ta emot oss väl. Landskrona är ett bra komplement till våra nuvarande butiker och vi ser med spänning fram emot öppningen i september, avslutar Ida Ahlberg, pressansvarig på DollarStore.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser