Annons

Stadsdirektören starkt kritisk till förslaget om en utvecklingschef

2010 antogs ”Landskronas Vägval”. Nu vill Treklövern ta nästa steg. Igår skrev vi  om det ”Mandatperiodsprogram” som förhandlats fram mellan Folkpartiet, Moderaterna och  Miljöpartiet.  Fokus ligger som tidigare på att få ordning på Centrum och Öster, att utveckla boendet samt att locka nya företag till kommunen.  Landskrona Direkt har idag varit i kontakt med stadsdirektör Susanne Öström för att få hennes reaktion på politikens utvecklingsfrågor.

Hur ser du på Treklöverns utspel igår?
– Mycket av det har med politiken att göra och där har jag inga synpunkter. Däremot att anställa en utvecklingschef som hamnar utan för organisationen är jag väldigt kritisk till. Jag har lämnat mina synpunkter till Treklövern om detta.

Annons
 

Kan du sen din roll i detta?
– Min uppfattning är att rollen som stadsdirektör blir otydlig i organisationen och i dialogen utåt.

Har inte du som stadsdirektör deltagit i diskussionen om Landskronas framtid och utveckling när det gäller detta ärendet?
– Detta har varit en politisk diskussion. Mig veterligen har inga tjänstemän deltagit, åtminstone inte jag. Det är synd att vi inte ses som resurser i sammanhanget. Jag delar inte synpunkterna kring hur de tänkt sig en utvecklingschef.  Däremot hade jag inte haft några bekymmer med att man lagt en utvecklingsstrateg rakt under mig i den kommunala organisationen som väl kunde arbeta direkt på uppdrag från kommunstyrelsen. Givetvis borde stadsdirektören vara delaktig i en sådan rekrytering. Det handlar om att var tydlig kring styrning och ledning av en mycket stor organisation. Dubbelt ledarskap är aldrig till gagn för en organisation. Jag ser det som en omöjlig konstruktion.

Känner du dig överkörd, förbisedd och rent av kanske lurad?
– Det är inga ord jag vill att du lägger i min mun.

Är du förvånad?
– Ja, det är jag.

Läs mer:
Treklövern vill se stora omstruktureringar
– S frågande till utvecklingschef

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser