Annons

Oavgjort för Wormo i första träningsmatchen

Förutsättningarna var fina för IK Wormo då de i lördags spelade årets första försäsongsmatch i strålande vårväder. För motståndet stod Klippan FF och matchen slutade 2-2.

Matchen började olyckligt då Wormos mittfältare och blivande nyckelspelare, Linus Olsson, fick en knäskada och tvingades kliva av redan efter fem minuter.
Wormo blev en aning tagna av stundens allvar och Klippan tog kontrollen över spelet. Wormo kom dock relativt snabbt tillbaka och efter en kvart hade hemmalaget kontroll på matchen. Wormo skapade flera chanser främst genom Cyril King, Bleron Shala och Ahmed Ali.
I 36 minuten fick Emil Zemirek, efter fint förarbete av nämnde King och Shala, på ett kanonskott från straffområdet vilket resulterade i 1-0 till Wormo som sedan skapade fler chanser. 1-0 stod sig dock halvleken ut.

Annons
 

Wormo behöll trycket och spelet och det resulterade i ökad ledning efter fint framspel av Martin Baric till Cyril King som gjorde 2-0 efter att ha lurat bort Klippans målvakt.
Bortalaget reste sig dock och spelet böljade fram och åter och efter en miss i Wormos försvar bröt Klippan igenom och reducerade till 2-1. I 85 minuten tappade sedan Wormo spelare i eget straffområde på en frispark och Klippan tryckte in 2-2, vilket blev slutresultatet.

– En hysfad insats av oss idag, tycker jag. säger tränare Dick Melin.
– Vi gjorde det bra i vårt försvarsspel till största del idag. Kom lite långt ifrån varandra i andra halvlek och öppnade ytor för klippan. Många byten gör ju också att vi tappade lite i vår struktur när inhopparna ska hitta spelet. Men jag tycker vi gör en bra match och jag är glad över att vi får till så många målchanser idag, trots att vi inte tränat offensiven så mycket,
säger tränaren och skänker en tanke till Linus Olsson.
– Jag lider med honom idag och hoppas att det inte var alltför farligt, men vi får se vad medicinska expertisen säger om det.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser