Annons

Gamla Bryggan kvar till sommaren 2016

Turerna kring stadshusrestaurangen Gamla Bryggan fortsätter. Krögaren Göran Öhman har idag fått nytt besked om att han hade rätt i att hans hyreskontrakt sades upp felaktigt och att det därmed är ogiltigt. I brevet står det dock att en ny uppsägning kommer inom kort. Samtidigt lovar de ansvariga på kommunen att han får stanna till sommaren 2016.

För en dryg vecka sedan skrev vi om att krögaren på Gamla Bryggan i stadshuset var tvungen att lämna sina lokaler den siste juni i sommar. Nu har dock kommunen krupit till korset och meddelat Göran Öhman att uppsägningen inte gäller men att han kommer att få en ny.
– Det är ju inte klokt detta. Hur ska jag göra? frågar sig Göran Öhman.
– Dispensen för vårt kök går ut den 1 juli. Vad ska jag göra här då? Rulla tummarna?

Annons
 

Brevet som Göran Öhman nu fått är undertecknat av teknik- och serviceförvaltningens chef Thomas Lehrecke.
– Vi skickade brevet till honom igår och jag tänker gå ner och prata med honom idag. Vi kommer att lösa problemet så att han kan driva restaurangen vidare till den 30 juni 2016, lovar förvaltningschefen.
– Vi gjorde ett fel och backar. Vi vill inte att han ska hamna på gatan. Därför löser vi det såhär istället. Det innebär att han kommer att ha kontrakt på restaurangen till nästa sommar, säger Thomas Lehrecke.

– Det var en nyhet, säger Göran Öhman.
– En positiv sådan mitt i allt elände. Jag ser fram emot att han kommer ner så vi får prata vidare, avslutar krögaren.

Läs även: Turbulensen trappas upp kring stadshusrestaurangen

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser