Annons

Anlagda kolonibränder oroar polisen

Inte mindre än fyra kolonier har stuckits i brand i Landskrona den senaste tiden. Den senaste brann i Sankt Olofs vång inatt och enligt räddningstjänsten råder det inga tvivel om att bränderna är anlagda. Polisen vill dock inte ta ordet pyroman i sin mun ännu.
– Det vågar jag inte ännu. Vi är inte klara med en senaste tekniska undersökningen. Men när den är klar så ska vi se om vi kan hitta några mönster, säger Anders Norberg, tillförordnad chef för stöd och service på polisen i Landskrona.
– Det kan ju ha varit någon som glömt ett ljus eller något liknande, menar han.

Men på räddningstjänsten är man säker på sin sak.
– Det har sett likadant ut på samtliga platser. Krossade rutor och annat. Dessutom är där ingen ström i stugorna så att det kan inte vara något tekniskt, säger Gert Andersson, insatsledare på räddningstjänsten i Landskrona.

Annons
 

De två första bränderna ägde rum ute i Kopparhögarnas koloniområde och det två senaste i Sankt Olofs vång.
– De i Sankt Olofs vång kommer med ett par dagars mellanrum. Vid den första totalförstördes en stuga och två uthus medan det i morse var en stuga som praktiskt taget är helt utbrunnen. Men även här var spridningsrisken stor, såväl till en intilliggande stuga som till uthus, säger Gert Andersson.

Med anledning av bränderna kommer polisen att patrullera koloniområdena mer frekvent inom det närmaste.
– Bränderna oroar oss. Vi kommer dock inte att ha någon extra personal men de som jobbar kväll och natt kommer att kolla läget och patrullera i gångarna med jämna mellanrum, lovar Anders Norberg.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser