Annons

Ny Venwhisky släpps på fredag

Fredagen den 6 mars är en högtidsdag för många whiskyälskare. Då släpper Systembolaget den tredje singelmaltwhiskyn av sju i serien Seven Stars som tillverkas av Spirit of Hven. Namnet är Phecda och de som investerar 795 kronor får en ädel och god whisky. Spirit of Hven, med Anja och Henric Molin i spetsen, går från klarhet till klarhet. Deras singelmaltwhisky hyllas och prisas såväl nationellt som internationellt och på fredag är det dags för en ny release. Den tredje whiskyn i en serie av sju släpps. Namnet är Phecda. Då den presenterades för speciellt inbjudna förra veckan sörplades och doftades det i konfensrummet på Backafallsbyn. En sak skilde sig dock från tidigare presentationer. Anja och Henric Molins son Charlie var inte på plats. – Han sa en dag att han ville bli stadsminister och att han därför inte kunde gå på en så liten skola som den på Ven. Istället skulle han gå på en skola i Landskrona, säger Anja Molin och fortsätter med ett leende. – Därför var han väldigt kluven idag när han skulle åka till skolan idag. Vi fick övertyga honom att vi nog skulle klara presentationen utan honom. Vi har också en plan att han när han väl blir stadsminister ska se till att tillåta gårdsförsäljning av alkohol, skrattar hon. Betydligt mer allvarlig men fortfarande med glimten i ögat presenterade Henric Molin den senaste skapelsen, Phecda. Landskrona Direkt konstaterar att den inte skiljer sig lika mycket från Merak som släpptes förra året i jämförelse hur stor skillnad det var mellan Merak och den första, Duhbe, som släpptes 2013. Phecda är alltså en mycket god singelmaltwhisky med en lätt rökighet och som tjänar på att späs med en droppe vatten eller två. Precis som tidigare så poängterar Henric Molin att det är en helt ekologisk produkt. Detta är ett faktum som gör att han i dagsläget inte kan använda sig av råvaror fån Ven. Ännu. – Det ligger långt fram i tiden men en vacker dag så tänker jag mig ett stort växthus här där jag kan odla en del av råvarorna själv, säger han och berättar om hårt ställda krav. – Vi kan inte ens använda oss av fat som det lagrats bourbon i. Anledningen är att bourbon består av råvaror som är genmanipulerade och finns minsta misstanke om att något sådant finns med så får produkten inte kallas för ekologisk. Icke desto mindre så släpps Phecda på Systembolaget på fredag. 3000 flaskor har tappats upp till den svenska marknaden. En liten del går dock till utlandet. – Vi är stolta över att finnas på olika platser i Europa, bland annat på Selfridges i London. Men mest stolta är vi nog över det tackbrev vi fått från hovet i Monaco där dom tackar oss för den fina whiskyn, avslutar Anja Molin.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser