Annons

Hoppet om kval lever för Falcons

Det bjöds på dramatik i kubik när SST NET Falcons på lördagen såg till att hålla liv i slutomgångarna av division 1.
Trots kvalkänning och en upphaussad match var det bara de närmst trogna som slutit upp i idrottshallen när Växjölaget Vöikers gästade Landskrona. Hetast i hemmalaget var inledningsvis belgaren Thomas Ghilian som såg till att pricka stolpen efter blott 42 sekunder och i periodens slutminut fick på ett skott som målvakten räddade med hjälmen.
Strax innan hade gästerna genom sin tekniske och spelintelligent forward, Henrik Areskoug  gjort 1-0 på straff.
I den andra perioden fortsatte matchen att vara jämn. Riktigt snygg var kvitteringen.  Ålderman Rickard Jacobsen visade att takterna sitter i och kunde  elegant och bakom ryggen assistera till Niklas Dahlström som välplacerat drog upp bollen i nättaket.
Eftermiddagens näst mest oväntade mål svarade sedan gästerna för. Ett slumpskott från mittplan letade sig in bakom maskorna på en skymd Daniel Lind.

När 1-3 kom i inledningen på den tredje perioden började de mest pessimistiska i publiken misströsta och efterlysningar av ”Grekens” karaktär hördes. Nu hade inte hemmaspelarna gett upp hoppet utan under några snabba sekunder i den femtespelminuten var ställningen plötsligt 3-3 efter mål av Simon Jönsson och Rickard Jacobsen.  När Falcons sedan med blott fyra minuter kvar på matchuret för första gången gick upp i ledning trodde man att segern var given. Med vilja och bestämdhet såg Micke Thun  på egen hand till att trycka in 4-3. Glädjen blev dock kortvarig. Åter kunde gästerna trycka in ett frislag.

Annons
 

Och nu ville gästerna ha hela kakan. Med 1.30 kvar på matchuret väljer Vöikers att ta ut sin målvakt. Friskt vågat, allt förlorat. Efter en massiv press mot Falconsmålet händer det mest oväntade i matchen. En Vöikersspelare lägger en passning hemåt bakom ryggen. Men där finns ingen och med knapp styrfart seglar bollen mot den tomma kassen. Desperat försöker gästernas försvarspelare komma ifatt bollen men som i slowmotion letar sig den  in i nätmaskorna och hemmalaget kunde fira.
SST NET Falcons ligger i och med den turliga segern på en fortsatt femte plats i tabellen men med samma poäng om än sämre målskillnad än fyran Halmstad. De fyra främsta i serien får kvala till allsvenskan.  

Nu återstår endast två seriematcher och på fredag klockan 20:00 kommer serieledande Röke på besök. Inte kan SST NET Falcons jinxa bort möjligheten till kval, eller?

Damerna förlorade i Åstorp
Noterbart i sammanhanget var att Falcons damer förlorade seriefinalen mot Åstorp/Kvidinge IBS med 5-3 i fredags. Nu krävs seger i sista omgången mot Munka-Ljungby IBK samtidigt som Röke förlorar borta mot IK Stanstad för att Landskronatjejerna ska nå kvalet.

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser