Annons

Landskronakonst på auktion

Det är en hel del konst från Landskrona som går under klubban på Skånes Auktionsverk på tisdag. Mest unik är en stor och annorlunda målning av Martin Emond.

Landskrona har haft en hel del konstnärer som mer eller mindre har placerat orten på konstkartan. En av de mer namnkunniga var Martin Emond (1895-1965) som målade många landskapsbilder från omgivningen.
Den tavla som går under klubban på tisdag är dock ovanlig på mer än ett vis.
– För det första så föreställer tavlan en naken kvinna och det tillhör inte vanligheterna när vi talar om Martin Emond, säger Joakim Karlsson på auktionsverket.
– Dessutom är den stor. Hela 130×160 centimeter mäter oljemålningen.

Annons
 

Förutom Martin Emond så kommer ett flertal andra tavlor med motiv från Landskrona och dess omgivningar att ropas ut. Bland annat finns motiv från Glumslöv av Carl Berndtsson och Hilding Persson samt en akvarell av Walfrid Jönsson med motiv från Plorren. Ytterligare en konstnär som bott en period i staden är och som är representerad på auktionen är Vytautas Kasiulis.

Som alltid går det bra att bjuda på silver, keramik, mattor, kinesiskt porslin, möbler och allehanda udda ting.
– Dessutom har vi en hel del smycken denna gång. Så det blir en spännande och varierande auktion. lovar Joakim Karlsson.

Onlineauktionen startar tisdag 3 mars klockan 18.00. Visningen sker på måndag klockan 13.00-20.00

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser