Annons

Duktiga språkelever på Allvar Gullstrandgymnasiet

Allvar Gullstrandgymnasiet deltog i november i en översättningstävling arrangerad av Europeiska Kommissionen/Generaldirektoratet för översättning. De elever som deltar får översätta en text från valbart EU-språk till ett annat EU-språk. Endast en elev från varje land vinner men några enstaka elever får hedersomnämnande och ett sådant tilldelades Kajsa Andreasson Dahlgren, NA12, för hennes excellenta översättning.

– I en annan tävling, Språkolympiaden för elever i tyska, franska, spanska och engelska på grundskolor och gymnasier i hela Sverige, arrangerad av Malmö Borgarskola kom Allvar Gullstrandskolan på fjärde plats för skolor i Västskåne och går därmed vidare till regionfinalen i Malmö senare i mars, meddelar Kerstin Tufvesson, Skolambassadör för EU på Allvar Gullstrandgymnasiet.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser