Annons

BoIS chanslösa mot AIK

BoIS hade inte en chans mot AIK när de båda lagen möttes i Svenska cupen på lördagen. AIK vann med 4-0 och hade det inte varit för att Jonas Sandqvist stod för ett par riktigt svettiga räddningar i första halvlek så hade siffrorna blivit större.

Många tippar att AIK är ett av lagen som kan utmana Malmö FF om det allsvenska guldet till hösten. Och med det i åtanke är det kanske inte så konstigt att Solnalaget gjorde lite som de ville mot BoIS när lagen möttes i Svenska Cupen på Grimsta IP inför 3000 åskådare på lördagen.

Annons
 

Den första riktiga chansen fick AIK i den nionade minuten då Morten Nordbeck fick en boll på armen i straffområdet och Stefan Johannesson blåste straff. Men då visade Jonas Sandqvist att han kommer att bli en mycket viktig kugge i BoIS kommande år. Han kastade sig åt höger och räddade straffen.

AIK hade dock mycket boll och chanserna avlöste varandra efter en något trevande inledning. I den 39 minuten kom 1-0 efter en hörna. Det var Nils-Eric Johansson som höll sig framme och nickade in bollen.
Hoppet såg dock ut att leva till andra halvlek men i första halvlekens sista sekunder lyckades inte BoIS-försvaret få bort bollen och 2-0 var ett faktum

Om det nu fanns någon optimist som fortfarande trodde att BoIS kanske skulle kunna vända så grusades deras förhoppningar efter en timmes spel då AIK gjorde 3-0 och med en dryg kvart kvar av matchen spikade AIK igen BoIS-kistan genom att göra 4-0.

Summa summarum konstateras att Jonas Sandqvist gör en bra match trots fyra insläppta mål. Samuel Aziz har också några halvchanser i andra halvlek men dessa berodde en hel del på att AIK slagit av på tempot rejält. – Jonas Sandqvist, Morten Nordbeck, Marko Mugosa och Samuel Aziz för bra ifrån sig idag, säger BoIS tränare Zvezdan Milosevic till SVT efter matchen.
– Men vi förlorar mot ett bättre lag. De äger bollen och är helt enkelt bättre. Positivt är att vi inte tappar huvudet och faktum är att vi spelar upp oss i andra halvlek, säger tränaren.

Nästa match för BoIS spelas den 1 mars då de ånyo får ta sig till huvudstaden. Denna gång ar det Hammarby som står för motståndet på Tele 2 Arena.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser