Annons

SD-yrkande klubbades trots S-protester

På onsdagens möte i kommunens omsorgsnämnd yrkade Sverigedemokraterna att omsorgsförvaltningen ska utreda kostnader och konsekvenser om man beviljar alla över 85 år ett äldreboende under ett verksamhetsår. Folkpartiet, Miljöpartiet och Moderaterna röstade tillsammans med SD genom yrkandet medan Socialdemokraterna yrkade på avslag.
– Vid en första anblick kan detta tyckas vara en behjärtansvärd insats för denna åldersgrupp på 85 år. Tittar man lite närmare så kan man se att det är oerhört förenklat och mycket populistiskt, säger nämndens andre vice ordförande Alinda Zimmander (S) och förklarar varför de yrkade på avslag.
– Vi gör detta därför att de människor som är i behov av en plats på ett särskilt boende inte plötsligt får detta behov när dom fyller 85 år och bor i Landskrona. Vad ska vi göra med alla dom som är under 85 år och är i behov av ett särskilt boende? Det är inte heller så att man bara för att man fyller 85 år vill flytta in på ett särskilt boende. Är det meningen att den egna individens fria vilja ska försvinna samma dag som man fyller 85 år om man bor i Landskrona?, frågar sig socialdemokraten.

Ärendet klubbades alltså genom efter votering och ärendet är nu remitterat till omsorgsförvaltningen för utredning.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser