Annons

Nytt ridhus klart till höstterminen

Landskrona Ridklubbs nya ridhus börjar ta form och lagom till höstterminen hoppas ridskolechef Nina Persson att den nya anläggningen skall stå klar.
– Det är vår målsättning även om inte alla lokaler är helt färdiga, berättar hon och förklarar att det nya bygget kommer att vara helt handikappanpassat.
– Vi har satsat mycket på ridning för elever med funktionsnedsättning och tanken är att alla nu skall kunna delta i vår verksamhet på sina egna villkor.

Förutom ett nytt ridhus kommer även ett nytt stall och nya såväl som renoverade omklädningsrum att skapas vilket möjliggör utökad verksamhet.
– Vi kommer att få ett nytt ponnystall och räknar dessutom med att utöka med ett tiotal lektionshästar, säger Nina Persson och tillägger att det gamla ridhuset kommer att vara kvar och det nya kommer att få såväl läktare som lokaler för olika ändamål på den ena gaveln.

Annons
 

Dagens anläggning har drygt 50 år på nacken och tillbyggnaden har länge stått högt på föreningens önskelista.
– Trycket från såväl nya som gamla medlemmar har varit stort och nu får vi äntligen möjlighet att utöka antalet lektioner och dessutom mer ändamålsenliga lokaler. Det känns väldigt bra, betonar Nina Persson och förutom stöd från kommunen, Idrott Online, diverse fonder och sponsorer fick föreningen drygt 2,2 miljoner kronor från Allmänna arvsfonden för att funktionsanpassa stall och omklädningsrum.
I motiveringen till bidraget skrev Arvsfonden bland annat att; ”Landskrona Ridklubb genom sitt projekt vill nå nya målgrupper och erbjuda ny verksamhet. I projektet ska ett ponnystall byggas som är helt tillgänglighetsanpassat där aktiviteter även för de som vill vara med hästar men inte vill rida kan erbjudas. Föreningen ska också bygga omklädningsrum med duschar vilket idag saknas. Främjande av psykisk och fysisk hälsa är ett prioriterat område.”

Fakta
Landskrona Ridklubb, LRK, är en ideell förening grundad 1913. Föreningens anläggning, Örehov, stod färdig i Karlslund 1963. Dessförinnan fanns LRK på Erikstorp och innan det bedrevs det ridning inne i Landskrona stad på kasernplanen vid den byggnaden som då var militärförläggning.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser