Annons

HSK satsar genom att låna ut spelare

Häljarp Sportklubbs innebandydamer spelar idag i division 2. Klubbens ambitioner är dock att blicka uppåt. Detta gör man bland annat genom att fostra spelare och sedan låna ut dessa till klubbar i högre divisioner för att de längre fram ska kunna ta med sina erfarenheter hem igen.
En av dessa tjejer är Hanna Melin som lånas ut till FBC Engelholm säsongen ut.
– FBC hade skadeproblem och behövde förstärka försvaret. Därför tittade de runt och kom fram till att Hanna låg högt på önskelistan. Kontakt togs och HSK såg det som en bra chans för Hanna att få testa på division 1-spel, säger Staffan Nordhöj i HSK.
– Det krävs ganska mycket av en förening på elitnivå och de möjligheterna har vi inte i HSK idag, därav denna plan att samarbeta och vara öppna i utbytet med andra föreningar i Skåne. Någonstans tror vi det gynnar innebandyn i Skåne.

Enligt Staffan Nordhöj har Hanna Melin tagit sig bra in i gruppen och får väldigt mycket speltid i FBC Engelholm.
– Hanna säger att hon trivs jättebra och att tempot är högt på träning och match. Hon säger att det är en fantastisk chans hon fått och tycker att fler borde ta denna chansen om man nu vill testa på om man kan få ihop sitt dagliga skolarbete med en satsning i elitinnebandyn, säger Staffan Nordhöj och avslutar.
– Framtiden för HSK ser spännande ut. Vi har mycket nytt på gång i Häljarp. Vi är en av Skånes största ungdomsföreningar på flicksidan.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser