Annons

Guld till Meja i Budapest

Rytmisk gymnastik av yppersta klass bjöds det på när “Gracia Fair Cup 2015” arrangerades för 15:e gången i Ungerns huvudstad Budapest den gångna helgen. – Det var 23 nationer på plats och jag vågar inte gissa antalet gymnaster från små, små till fulländade seniorer av högsta internationell klass, säger Jenny Engdahl medföljande tränare från Landskrona Kvinnliga GF. Landskrona Kvinnliga GF var representerat med sina bästa två gymnaster för tillfället på seniorsidan genom Josefine Olsson och Olivia Kristensson-Nilsson. Dessutom hade föreningen “påläggskalven” Meja Engdahl-Petersson med i en något yngre kategori. – Alla tre flickorna var taggade inför tävlingen. Vi hann med lite sightseeing i centrala delarna av staden och ett besök på Szechenyi badet, med dopp i den soliga utomhuspoolen före tävlingsstart, berättar tränaren. – Josefine inledde med tunnband och det var en bra och stabil inledning. Bollen fungerade bättre än vid föregående helgs RG Star, så “Josse” var nöjd. Sedan fortsatte Josefine med ett käglor som var bättre än det som presterades på VM i höstas. Band fungerade också bra och Josefine gjorde personbästa poängmässigt på internationell tävling. Resultatet i käglor räckte till finalplats. Det var även på håret att “Josse” rullat in i en final i grenen boll. Den totala placeringen blev 15, men Josefine var väldigt nöjd med sin jämna insats. Hanna Bazhko, Vitryssland vann. – Olivia som inte har samma rutin, gjorde fyra stabila insatser, där tunnbandet belönades bäst. I den stenhårda konkurrensen bland alla gymnaster som var på tävlingen för att försöka göra de poäng som krävs för en nominering till EM i Minsk ska Olivia vara mycket nöjd. Placeringen totalt blev 28. Lite i skymundan tog Meja Engdahl-Petersson guld i sin kategori bland gymnaster födda 2003. – Meja som nog gjorde sitt livs bandprogram och sedan fick tävla för första gången med sitt nya tunnbandsprogram. Det var en strålande lycklig och nöjd gymnast som kunde packa ner en stor pokal och medalj med hem till Landskrona. Josefine Olsson avslutade tävlingsdagen på söndagen med ett stabilt kägleprogram och visade än en gång att här har Sverige en internationellt gångbar RG gymnast. Kvällen avslutades med god mat och lite extra sightseeing i Budapest “by night”.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser