Annons

Kronan slog Kristianstad

Efter förra helgens bottenapp (0-3 mot Lund) var det ett taggat men sargat gäng volleybolltjejer som samlades för match.
– Tre spelare saknades av olika anledningar och två av de resterande nio drogs med krämpor. Men detta skulle inte få stoppa oss, då vi var fast beslutna att vinna matchen ändå. Målet var att inte behöva använda vårt ankare Karolina Karlsson utan klara av uppgiften med våra unga spelare, säger Kronans tränare Marie Saxne.

I första set var det inga som helst problem för Kronan.
– Trots en seg start där det var mycket missförstånd och enkla misstag kunde vi ta ett starkt grepp om matchen tack vare fina servar av Michelle Brandt. Vi höll sedan ledningen setet ut och resultatet blev 25-13.

Annons
 

I andra set slappnade hemmaspelarna av och det såg ut som att man underskattade motståndarna.
– Vi gjorde onödiga misstag och var aldrig med i setet. 25-14 till gästerna. Uppryckning och in med Karolina på plan gjorde att vi tog tag i taktpinnen direkt i tredje set. Vi hade en betryggande ledning hela vägen fram till 25-18. Fjärde set var det tredje likt, bortsett från att Kronan inledde setet med att missa var och varannan serve. Efter time out och lite skäll från tränaren började man sätta servarna och vinsten var ett faktum. 25-18 till Kronan och 2-1 i set.
– I och med vinsten befäster vi tredjeplatsen i serien.

– Matchen  bjöd inte på något skönspel, det är svårt att spela mot lag som inte har någon struktur och deras slag kan komma lite var som helst. Kristianstad spelade bättre än vad de gjort tidigare mot oss, men det är en styrka att vi lyckas vinna trots att vi själv inte alls når upp i normal standard, framförallt i vår servemottagning och vårt anfallsspel. Dock fanns där vissa ljuspunkter. Iris Carlsson Hagel gör en riktigt bra match, och plockar mycket poäng till laget samtidigt som hennes baklinjespel är tryggt och stabilt. Hennes servar börjar bli riktigt  vassa och med lite mer finslipning av anfallstekniken kommer vi att få se många fler kanonmatcher från henne. Michelle Brandt gör också en riktigt bra match i alla moment. Karolina Karlsson kommer in och är planens gigant, vilket är en otrolig trygghet för våra unga tjejer. Samtliga tjejer som var med gör en helt okej match, samtligt som jag vet att vi har mer att ge. Nu har vi två veckor på oss att gnugga på detaljer och fortsätta bygga upp fysiken. 

Nästa hemmamatch är den 28/2 klockan 13 mot obesegrade serieledarna från Ljungby.
– Det ska bli kul att se var vi står i förhållande till dem, med tanke på att vi gjorde en riktig plattmatch mot dem på bortaplan, avslutar Marie Saxne.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser