Annons

Colin Nutley invigde Biograf Maxim

Den röda mattan var utrullad och marschallerna var tända på Östergatan igår då det var galapremiär för Biograf Maxim. Bion har varit i drift sedan tidigare men nu är den tredje och sista salongen invigd och den som klippte den symboliska filmremsan var ingen mindre än Colin Nutley.
– Vi bugar oss ödmjukt får sådana som Svenska Bio för de bygger sådana biografer som vi gör film till, sade han innan han klippte till.

Det var fullt i såväl foajé som salonger när Biograf Maxim hade sin officiella galapremiär på torsdagen. Företrädare för kommun, näringsliv och media trängdes och lät sig väl smaka av tilltugg och dryck och kvällen kröntes med en premiärvisning av den omskrivna filmen Fifty Shades of Grey. Bion har dock visat film i två av salongerna sedan november ifjol.
– Det har gått bra. Det verkar som att Landskronaborna gillar att gå på bio, säger Svenska Bios VD Peter Fornstam.
– Vi hoppas inte bara på Landskronaborna utan även de som bor i kommunerna runt om.

Annons
 

Och visst har VD:n på fötterna. Ljud och bild är mycket bra och man sitter kungligt. Detta intygade även filmregissör Colin Nutley.
– Jag var inne i den nya lilla salongen och fick ett kort smakprov av Fifty Shades of Grey och jag måste säga att jag är imponerad över hur bra biografen är. Det här är svensk bio för mig, säger han och menar att entreprenörer som Peter Fornstam är ett måste för att hålla biografen levande.
– De filmerna vi gör är till stor del för svenska biografer och därför är vi väldigt tacksamma över att det finns personer som satsar på att bygga nya salonger. Att bygga om en stor salong till tre mindre med kanonkvalitet är smart. Nu kan de visa fler filmer samtidigt vilket borde locka fler besökare, säger Colin Nutley.

Han passade dock på att smita ut innan filmen börjar.
– Faktum är att varken jag eller min fru Helena (Bergström reds anm) går på bio så ofta. Kanske mest beroende på att vi bor så långt ifrån närmaste biosalong, skrattar filmregissören.


Landskrona stad företräddes bland annat av kommunfullmäktiges ordförande Gunlög Stenfelt (FP) som gav Peter Fornstam en symbolisk check på 5000 kronor som bion skulle använda för sin marknadsföring.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser