Annons

Tredje rundan för Leva Loppan

I slutet av 1970-talet myntade krögaren Thomas Lindberg begreppet Leva Loppan i Landskrona. På 1980-talet tog konceptet en ny vända med bland annat Mats Wilhelmsson på Strandpaviljongen och nu är han tillbaka med Leva Loppan igen. På valborgsmässoafton lär taket lyfta på Hotel Öresund då det kommer att levas loppa.

Krögaren och konditorn Thomas Lindberg var spindeln i nätet gällande nöjeslivet i Landskrona. Han drev såväl Strandpaviljongen som Hotel Öresund och puben Chaplin  i Karl XV-passagen under en period i och det var i slutet av 1970-talet som han satsade på begreppet Leva Loppan i Landskrona.
– Det var till och med så att Anki Nilsson med Yngve Forsells orkester spelade in en låt som hette Leva Loppan och den tog sig faktiskt till Svensktoppen. Men den fick sedan plockas bort från listan efterson med var en kommersiell låt som gjorde reklam för ett arrangemang, minns Mats Wilhelmsson som alltså nu ska Leva Loppan igen.
– Vi körde en vända på 1980-talet men sedan hamnade det i malpåse. Men nu har idén fötts igen och på valborg är det fest, säger han och förklarar.
– Det började med att det lades ut festbilder på Facebook och då startade jag och Mange (Magnus Andersson) en Facebookgrupp som heter Leva Loppan i Landskrona. Inom kort hade vi 2500 följare och fröet såddes.

Annons
 

Det är alltså på valborgsmässoafton, torsdagen den 30 april som det brakar loss på Hotel Öresund.
– Discjockeyn Tompa kommer att hålla till nere på Nils Holgersson och spela musik från 70-80-talet, och på Carolina kommer DJ Glenn att spisa plattor tillsammans med några gäst-DJs som lirar musik från 80-90-talet. Det kommer även att bli levande musik, lovar Mats Wilhelmsson och avslutar.
– Vi har 600 biljetter som släpps imorgon onsdag och jag är övertygad om att det kommer att bli lapp på lucka.

Biljetterna säljs på Hotel Öresund med start klockan 8.00.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser