Annons

Landskrona Energi får sälja el

Vid Kommunfullmäktiges sammanträde i Landskrona på måndagen togs beslut om att låta det lokala energibolaget Landskrona Energi AB sälja el. Landskrona Energi har sedan tidigare verksamheter för fjärrvärme produktion och distribution, driften av elnätet i större delen av kommunen samt öppet stadsnät. Nu kommer alltså en fjärde verksamhet att läggas till för energibolaget.
– Under hösten har jag och mina medarbetare arbetat med en affärsplan för elhandel. Vi har drivit frågan med tanke på kommande nationella regleringar som leder till ändrade marknadsförutsättningar för oss som elnätsbolag. Som kommunägt energibolag tycker vi det är viktigt att behålla kontakten med våra kunder och ser därför elhandel som en bra möjlighet. Dessutom kan vi erbjuda dem ytterligare en lokal produkt, säger VD Johan Holmstedt på Landskrona Energi.

Till våren siktar man på att kunna starta upp elhandelsverksamheten.
– Redan den 1 maj ska Landskronaborna kunna köpa el av deras eget energibolag, avslutar Johan Holmstedt.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser