Annons

BoIS 100-årsdag firades med pompa och ståt

Det var länge sedan minerna var så uppåt på Landskrona Idrottsplats som på lördagen. Anledningen var att klubben firade 100 år och det var många som kom för att gratulera jubilaren. Det bjöds på såväl tårta som kaffe på den reception som klubben hade i sin vip-restaurang på IP. Senare på kvällen var det såväl jubileumsmiddag och konsert.
– Det är underbart att se att det finns så många som har BoIS i sitt hjärta. Nu vänder vi blad och min förhoppning står till att jubileumsåret blir vändpunkten och att vi från om med vår hundraårsdag sträcker på nacken och börjar blicka framåt, sa BoIS ordförande Gabriel Munck.

Receptionen föregicks av en träningsmatch där BoIS mötte danska Hellerup som håller till i tredjedivisionen. BoIS hade klart flest chanser men danskarna visade prov på god effektivitet och vann med 2-1. Förlusten är BoIS första under försäsongen.
– Vi missar ett flertal frilägen och borde avgjort men ibland vill det sig inte, säger BoIS assisterande tränare Billy Magnusson.
– Men det viktiga idag var att se hur killarna agerade eftersom vi testade att köra 3-5-2 och med detta är jag nöjd. Det verkade som att alla trivdes på sina platser.

Annons
 

Anledningen till att BoIS testar ett nytt spelsystem är att man vill hitta rätt form för den nya truppen.
– Vi har så många nya i laget och dessutom flera som provtränar. Därför vill vi se vilket system som passar våra spelare bäst. Detta får vi nu utvärdera och sedan se hur vi gör nästa match, säger Billy Magnusson.

Trots förlusten var det alltså inga sura miner på den efterföljande receptionen. Muntert värre blev det även senare på kvällen då klubben höll stor fest med middag samt en konsert med supporterbandet med det passande namnet Rude BoIS.
– Detta är en fest som alla Landskronabor varit bjudna till. BoIS är hela stadens angelägenhet och därför ville vi fira med dom, säger BoIS-ordföranden Gabriel Munck.

En av mänga höjdpunkter under kvällen var då legendaren Sonny Johansson blev första namn i Landskrona BoIS nyinstiftade Hall of Fame.
– Det är klart att det känns mycket ärofullt att få ta emot en sådan utmärkelse, säger ”Kung Sune”.
Under året kommer sedan ytterligare 14 radiga profiler ta plats i Hall of Fame

Att Sonny Johansson valdes in som första namn var ganska självklart med tanke på hans 638 matcher och 310 mål mellan åren 1968 och 1984. Dessutom har han varit tränare i BoIS.

I samband med jubileumsmiddagen presenterades även 100-årshymnen som vi skrivit om tidigare (se nedan) och därefter avslutades kvällen med en rock’n’roll konsert av klass då supporterbandet Rude BoIS fick taket på Hotel Öresund att lyfta.

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser