Annons

Viktig trepoängare för Lejonet

Lejonet tog tre otroligt viktiga poäng när man gästade Glimma på bortais på torsdagen. Landskronalaget vann med 2-1 och det avgörande målet gjordes i tom kasse med en sekund kvar av matchen.

Glimma tog ledningen i början av första perioden genom Pontus Brandett och sedan började jakten från Lejonets sida på den viktiga poängen.
Kvitteringen kom genom Hampus Melkersson, med pass från Lukas Lundberg , 6,46 in i den andra perioden. Att det var Lejonet som stod för det mesta av spelet visar skottstatistiken, 36-19 efter 2 perioder.
I början av tredje drog Glimma på sig en utvising och Lejonet fick chansen att ta ledningen, dock utan resultat. Strax innan Glimma blev fulltaligt åkte även Lejonet på en utvisning. Lejonet orkade stå emot. Med en knapp minut kvar av ordinarie matchtid tog
Glimma timeout för att göra en sista ansträngning men när klockan stod på 59,59 satte Orscar Winge in segermålet. Ett rättvist resultat om man ser till skotten som Lejonet vann med klara 48-29.

Annons
 

Eftersom Åstorp också vann sin match så var Lejonets tre pinnar otroligt viktiga. Åstorp hade stora bekymmer med Frosta där dom gjorde sitt segermål när det återstod en minut och 44 sekunder.

Nu väntar Frosta för Lejonet i Karlslundshallen på söndag och då behövs all stöd man kan få från läktaren. Nersläpp 17,00.

Resultat: 1-2 (1-0, 0-1, 0-1)

Målgörare:
Lejonet Hampus Melkersson och Oscar Winge
Glimma: Pontus Brandett.

Skott: 48-29

Utvisningar:
Glimma: 5 x 2 min
Lejonet: 3 x 2min 1 x 10 min

Publik: 52

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser