Annons

Möt stans yngste fullmäktigeledamot

I söndags blev Landskronas yngsta fullmäktigeledamot Karl Philip Nilsson, (FP) vald till ordförande för i Liberala ungdomsförbundets Skånedistrikt. Nu tar 19-åringen sats mot en plats i offentlighetens ljus där han vill bidra till förändringar inom miljö, utbildning och ungdomsfrågor. Sedan en månads tid är han ordinarie ledamot i kommunfullmäktige efter att Peter Thunholm avgått. Vilka frågor ser du som LUF:are som viktigast att driva i kommunfullmäktige? – Jag tycker det är väldigt bra att Treklövern prioriterar miljöfrågorna, det är frågor som jag brinner för. För Landskronas utveckling ser jag det som viktigt att man fortsätter att satsa på utbildning. Att man fortsätter att höja kvalitén i skolorna och ser till att man lyckas få fungerande lärlingsutbildningar i staden. Som yngst i fullmäktige, räds du inte en debatt mot rävar som Lars:arna Wallsten och Svensson? – Under valrörelsen åkte jag runt till skolor och debatterade. Jag debatterade främst i Skåne men även på andra håll i Sverige. I debatterna mötte jag riksdagsledamöter och förbundsordförande för bland annat KDU. Med de debatterna i bagaget känner jag att det inte finns någon rädsla som stoppar mig från att gå upp och debattera mot några av de mest erfarna debattörerna i Landskrona. Hur ser du på Treklöverns beroendeställning av SD? – Att styra i minoritet är inte optimalt, det har vi verkligen fått uppleva i Sverige där statsministern lovat sin avgång, extraval utlysts och extraval dragits tillbaka. Det vore att ljuga att säga att det inte skulle vara lättare att styra i majoritet. Jag är glad över att treklövern tillsammans med vänsterkoalitionen i Landskrona lyckades få igenom en budget. Under de kommande åren kommer det troligtvis fattas beslut som inte treklövern står bakom och det är så demokrati fungerar, väljarna har gett oss det politiska läge vi har idag. Blott 19 år och redan distriktsordförande för LUF Skåne. Är intresset lågt eller är du en exceptionell talang? – Efter valåret har LUF Skåne fler medlemmar än vi tidigare haft. Valberedningen har haft en tuff uppgift att föreslå en ny styrelse utifrån alla nominerade personer. Tidigare ordförande har varit kring samma ålder som jag, när de tillträtt, så inom organisationen tror jag inte det är många som höjer på ögonbrynen. Vad har du för mål med ditt politiska engagemang? – Jag vill förändra. Som ledamot i kommunfullmäktige vill jag arbeta med miljö, utbildning och ungdomsfrågor under den kommande mandatperioden. Som nybliven ordförande för LUF Skåne vill jag tillsammans med andra distrikt i LUF ta fram förslag till Folkpartiets landsmöte i höst då vi förhoppningsvis kan få igenom flera liberala förslag. Vågar du säga emot Torkild om du är av en annan uppfattning? – Det finns en del frågor där jag och Torkild har olika uppfattning och det har vi diskuterat. En sådan fråga är drogtester i skolorna. Jag anser att det inte är effektivt att en knapp majoritet av eleverna gör testerna eftersom man får ett väldigt stort mörkertal. Detta har vi diskuterat vid ett flertal tillfällen men han har inte lyckats få mig att ändra åsikt och jag tror inte jag lyckats få honom att ändra åsikt. Däremot så är vi överens om att polisens fortsatta arbete krävs för att minska missbruket i stan.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser