Annons

Tuff 100-årslåt blir musikvideo

Den uppmärksamme noterade att strålkastarna till Idrottsplatsens a-plan var tända efter mörkrets inbrott på tisdagen. Det rörde sig dock inte om något test av lampor. Det var fråga om en musikvideoinspelning av BoIS hundraårshymn.

Fotbollslåtar brukar ofta vara trallvänliga sånger, eller en blandning mellan rock och svensktoppsmusik. Är det dessutom fråga om hymner till jubilerande 100-åringar så brukar det oftast bli traditionellt. Så är dock inte fallet nu när BoIS fyller sekel. Den officiella jubileumslåten spelas in av hiphop-artisten Emilush och på tisdagen var det dags att filma musikvideon till den tunga låten.
– Vi var ett tag inne på att spela in en låt med akustisk gitarr och sång men sedan tänkte vi om, säger Emilush efter ett par timmars inspelning.

Annons
 

När han säger vi så menar han Rickard Malmsten, som gjort grunderna till låten, samt han själv.
– Jag gjorde om texten en del för att den skulle passa och sedan anpassade jag musiken och jag måste säga att jag är nöjd. Det är en hård låt med refränger som supportrarna kan hänga med på. Jag hoppas och tror att låten, eller delar av den, kommer att sjungas på läktarna, säger Emilush.

Det är dock inte bara han och diverse musiker som är med på inspelningen av musikvideon.
– Här har varit fullt hela tiden. Först spelade vi in med hela a-truppen och därefter var det legendarerna Sonny Johansson, Clares Cronqvist och Tommy ”Gyxa” Gustavssons tur att stå framför kameran. Sedan körde vi ett pass med supportrarna, berättar artisten.

Att Rickard Malmsten, som tyvärr inte kunde medverka på tisdagen, mest lirar jazz är inget som hindrar samarbetet med raparen.
– Inte på något vis. Det har fungerat perfekt. Att jobba med Rickard har varit jättekul. Han har massor av bollar i luften och ett fruktansvärt tempo. Trots det har han full koll på allt. Och sådant gillar jag, säger Emilush och ler.

Rickard Malmstens pappa, Kitte, är dock på plats och han kommer också att medverka ett ögonblick i musikvideon.
– Han är ett original och det fanns ingen tvekan om att han inte skulle vara med, skrattar Emilush.

Låten är praktiskt taget helt klar och nu återstår arbetet med att mixa ihop videon.
– Jag kommer att börja med detta direkt för att så mycket som möjligt ska vara klart till jubileumsfesten som hålls den 7 februari. Det är väl tveksamt om videon kommer att vara hundra då men den ska vara praktiskt taget klar, lovar Emilush.

Världspremiären på låten äger alltså rum på Hotel Öresund den 7 februari där en stor fest kommer att hållas. Middagsbiljetterna  är slutsålda. Däremot så går det fortfarande att köpa biljetter till efterfesten där det klassiska supporterbandet Rude BoIS gör en comebackspelning.
Information om var och hur du får tag på en biljett hittar du på BoIS hemsida.


Naturligtvis var de stora fanorna med på inspelningen.


Två generationer Landskronaorginal, Emilush och Kitte.


Det var många som ville ha Emilushs autograf.


Unga som gamla supportrar var på plats för att vara med i musikvideon.
Foto: Sven Pettersson.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser