Annons

Filmstudion i startgroparna

Här kommer ett glad besked till alla stadens cineaster. Efter en termins vila startar nu Landskrona filmstudio upp sin verksamhet igen. Bio Maxim har fått ny ägare (Svensk Bio) och har under hösten renoverats och rustats upp. Detta innebar att det för första gången sedan starten 1970 blev ett uppehåll i verksamheten för Landskrona filmstudio , men nu är det dags att sätta igång. – Vi förstår att många har saknat de där speciella filmerna från länder och kulturer som annars inte är så vanliga på Landskronasbiografens repertoar och många har säkert också saknat filmstudion som trevlig mötesplats, säger Maria Goldstrand, föreningens kassör. Ända sedan Landskrona filmstudio startade för 45 år sedan har man haft sina visningar på lördagseftermiddagar, så att det krockat med ”Tipsextra”, till förtret för en del. Nu är det dags att pröva något nytt. – Ny visningsdag blir måndag med en föreställning klockan 16 och en klockan 18.30. Vi kommer att ha två salonger vid den tidiga visningen och en vid den senare, säger Maria Goldstrand som nu inte ser något hinder för kombon fotbollsfantast och filmentusiast att lösa ett medlemskap á 250 riksdaler. – När man köper sitt medlemskort, väljer man den tid som passar bäst. Vi säljer medlemskort i samband med visningarna men för den som så önskar finns det möjlighet att köpa kortet i förväg lördagen den 31 januari klockan 12-14 på Bio Maxim. Måndagen den 9 februari visar filmstudion säsongens första film. Sedan blir det visningar 23/2, 9/3, 23/3, 13/4 och 27/4. Vad som kommer att visas är dock ännu ej helt spikat. – Vi är nällade att komma igång igen och vilken dag som helst kommer programmet att presenteras på vår sprillans nya hemsida www.landskronafilmstudio.com. Det har tagit lite tid att få alla avtal i hamn men nu är åtminstone klart att vår ofrivilliga vila är över, säger Maria Goldstrand och ser fram emot att se film där den gör sig bäst, nämligen på bio.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser