Annons

Polischef tillbakavisar kritik

Det är många som höjt rösten efter att polisen i Landskrona lagt sin ungdoms- och narkotikagrupp på is. Tillförordnad närpolischef Anneli Manelli tar dock kritiken med ro och menar att den är obefogad.
– För det första så har vi inte lagt ner någonting. Vi har bara förändrat vårt sätt att arbeta. Och tre av de som ingick i UN-gruppen, varav en är gruppens chef Olle Olsson, håller som bäst på att fortbilda sig och detta är något de gör på egen begäran. När de är klara så kommer de att återgår i yttre tjänst, säger Anneli Manelli och menar även att kommunen fått information om den omorganisation som just nu genomförs.
– Jag har täta möten med stadens säkerhetschef och även med andra i kommunen och då har jag berättat om vår omorganisation, säger hon.

Anneli Manelli hävdar att polisen inte brustit mot de intentioner som avtalet mellan kommunen och polisen uttrycker.
– Nej, vi har inte begått något avtalsbrott. I avtalet prioriteras narkotikafrågan högt och det gör vårt arbete idag också. Skillnaden är att det är så kallad yttre personal och inte civil, som är ute på fältet. Jag tror inte att det kommer att göra någon större skillnad, säger Anneli Maneli och avslutar.
– Det uppkomna läget är olyckligt för diskussionen. Vi är poliser och vi jobbar med att bekämpa brottslighet. Vi måste dock vara flexibla och ibland krävs förändringar. Jag hoppas och tror att vår omorganisation kommer att leda till något positivt. Men hur det kommer att se ut i detalj kan vi inte svara på idag.

Annons
 

Här hittar du det avtal som är skrivet mellan polis och kommun.

Läs även:

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser